Нови мерки за допускането на фенове на стадионите у нас, ограничиха още бройката


Нови мерки за допускането на фенове на стадионите у нас, ограничиха още бройката
Снимка: Официален сайт на Левски

1503 0

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви въвеждането на нови мерки за сигурност по футболните стадиони и спортните събития в опит за ограничение на разпространението на COVID-19.

"На футболните мачове ще се допускат до 1000 души на сектор, като се спазва съответната физическа дистанция. При останалите спортове може да има до 50% използваемост на местата на съответните съоръжения. Трябва хората да бъдат настанени през седалка, а където няма седалки, трябва да има физическа дистанция от метър и половина", сподели Ананиев на днешния брифинг.

Не бе внесено уточнение обаче как точно ще се процедира с тези 1000 души на сектор, тъй като има стадиони, чиито сектори са доста по-малки и дори при 1000 души би се получило струпване. Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев критикува поведението на феновете на дербито между ЦСКА и Левски на Националния стадион. Той е категоричен, че резултатите от струпването на феновете „няма да закъснеят“. Акт е съставен и на директора на националния стадион „Васил Левски“ във връзка с лоша организация и нарушаване на задължителната дистанция сред публиката.

Междувременно от ЦСКА потвърдиха, че имат заразен играч с коронавирус - ето повече подробности.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички