Нова убедителна победа прати Ботев (Враца) в топ 6 на Първа лига (ВИДЕО)


Нова убедителна победа прати Ботев (Враца) в топ 6 на Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Враца)

1265 0

Ботев (Враца) продължи убедителното си представяне в Първа лига и в мача от 17-ия кръг срещу Септември във Враца. "Зелените" яхнаха вълната от победата с 3:1 над Левски на "Герена" и днес победиха гостите от София с 4:1.

Победата, четвърта поредна, не беше обикновена за врачани - тя ги постави за първи път от началото на сезона в топ 6 на елитното ни първенство. Ботев вече има 24 точки, колкото и Черно море, но е по-добър в показателите и заема престижното за един дебютант място. Септември е на предпоследното, 13-о място с 10 точки.

Ботев (Враца) дръпна в резултата в средата на първата част, след като бе натиснал своя съперник. В 26' след бърза атака отляво Даниел Генов центрира, оставеният непокрит Божинов засече и прати топката във вратата на Септември. Само 2 минути по-късно автогол направи резултата 2:0 в полза на домакините. Костов прати топката далеч, двама защитници на софиянци не се разбраха и при натиска на Юлиан Ненов топката срещна Дарко Глишик, стражът не успя да я догони и тя влезе във вратата му.

Септември успя да върне едно попадение преди почивката. Асен Чандъров прехвърли бранител, Гади овладя от въздуха и стреля точно от ъгъла на наказателното поле за 1:2.

След почивката Ботев продължи да търси нов гол и го постигна 11 минути след подновяването на играта. В ситуацията Генов овладя и стреля отдалеч, намирайки първо гредата, но после заплете кълбото в мрежата. В 63' и двата отбора останаха с човек по-малко, след като Йордан Апостолов и Асен Чандъров се спречкаха и си удариха по една глава, за което бяха изгонени.

Крайното 4:1 оформи Емил Стоев в 78'. След много добра атака отдясно Васев центрира, Домовчийски опита удар, но Янко Георгиев изби. Топката обаче попадна у Стоев, който отблизо не сгреши.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички