Нова солидна атака към Димитър Бербатов, важна фигура посочи 3 "клуба-фантоми" от конгреса на 18 март


Нова солидна атака към Димитър Бербатов, важна фигура посочи 3 "клуба-фантоми" от конгреса на 18 март
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

11695 0

Дългогодишният служител в Българския футболен съюз Михаил Касабов даде интервю пред "Труд", в което изказа своята гледна точка за проведения от Димитър Бербатов конгрес на 18 март.

Вицепрезидентът на БФС заяви, че ако ФИФА и УЕФА признаят избора на бившия нападател, той ще бъде първият, който ще му стисне ръката, но веднага след това ще се оттегли от поста си на член на изпълнителния комитет:

"Доживях в края на кариерата ми да видя как футболът се разцепва. Ако ФИФА и УЕФА признаят Бербатов и конгреса, първи ще отида да му стисна ръката и ще го поздравя. БФС сезира двете организации какво се случи. Нека да се произнесат. Ако Бербатов поеме управлението на футбола, аз веднага се оттеглям като член на изпълнителния комитет. А и не вярвам, че той планира с мен. Толкова години минаха, че съм далеч от болни амбиции за постове".

Михаил Касабов бе попитан от изданието и каква тежест има конгресът на Бербатов, на което отговори така:

"Ще говоря само с факти, а всеки може да ги тълкува, както иска. Екипът на Бербатов подаде жалба срещу конгреса на 12 октомври 2021 година. Процедурата тече. Още няма решение на първа инстанция, а камо ли крайно. Конгресът на 12 октомври мина по дневен ред, определен от съда. Изпълкомът беше определил датата 18 март за редовен изборен конгрес. Освен президент щеше да се определи новият президент, изпълком, бюджет. От 1979 години ходя на конгреси. Присъствал съм на над 55. Сега на 31 март в Доха ще е поредният – на ФИФА. Но такова нещо наистина не бях виждал. Тъжно ми е".

Относно това в какво точно обвинява Димитър Бербатов, Касабов разясни, че най-малкото той не познава устава и запита дали не е имало "клубове-фантоми" на конгреса на 18 март:

"Най-малкото в непознаване на устава. Да не говорим, че 76 делегата не могат да бъдат представителна извадка. Ще кажа факти, а вие ги коментирайте. Според устава на БФС президент може да се избира само с таен вот. Дори кандидатът да е един. Така пише в член 43, алинея 3. След това Петър Величков е и член на изпълнителния комитет, и изпълнителен директор. Според член 33, алинея 1 не може членове на изпълкома да са щатни служители".

"И не на последно място искам да попитам Бербатов – нали оспорва решенията на конгреса от 12 октомври? Нали сме приемали клубове-фантоми? Ще дам пример само с три клуба, които имаха делегати на неговия конгрес и гласуваха за него - Димитровец 1928, Спартак София и Хайдут 2014. Не си ли противоречи? Наистина повече не ми се говори за конгресите, защото се случи нещо срамно за футбола ни. Нека видим какво ще кажат международните централи", завърши коментара си Михаил Касабов, който в утрешния 22 март ще навърши 67 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички