"Нямам никакво притеснение на кой отбор свирим": Георги Кабаков с коментар преди старта на сезон 2022/23


"Нямам никакво притеснение на кой отбор свирим": Георги Кабаков с коментар преди старта на сезон 2022/23
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2099 0

Безспорно най-добрият български футболен рефер в последните години - Георги Кабаков, даде съвместна пресконференция с председателя на Съдийската комисия Виктор Касай преди старта на сезон 2022/23 в Първа лига.

"Няма футболен съдия, който иска да допусне грешка и да създаде скандал. Много сложен процес е. Поставен си под сериозен стрес. Мисля, че аз и колегите сме готови физически и психически и искаме да го покажем на терена", започна 36-годишният Кабаков, който след това заяви, че не чувства никакъв страх:

"Няма да си позволя да давам оценка на моите колеги. Нямам никакво притеснение на кой отбор свирим, каква е срещата. Излизаме на терена максимално концентрирани. Няма съдия, който иска да сгреши на терена. Въпросът е грешките да не са скандални. Една секунда липса на концентрация и лош ъгъл на видимост, може да доведе до грешна преценка, но аз лично не чувствам страх".

"Всички си спомняме момента, в който се заговори за ВАР и как футболната общественост гледаше към това решение с песимизъм. Благодарение на БФС, на работата на ВАР екипа, ние сме благодарни, че имаме възможност да работим с тази система. За нас като международни съдии е важно да сме в крак с новите технологии. Тази система дава сигурност, застраховка е за съдиите, така че да няма голям скандал. БФС инвестира немалка сума средства и ние сме изключително благодарни, че можем да работим с ВАР", допълни Георги Кабаков.

Вижте още: ФИФА въвежда технологията "полуавтоматична засада" на Световното първенство в Катар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички