"Никъде не съм виждал такава дисциплина": Чужденец от Хебър коментира клуба и Любослав Пенев


"Никъде не съм виждал такава дисциплина": Чужденец от Хебър коментира клуба и Любослав Пенев
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

7178 0

Словакът Роберт Мазан даде любопитно интервю пред медия в родината си. В него той говори за Хебър Пазарджик и Първа лига, където игра през последния сезон. Договорът му изтича и както той се изрази в края на интервюто - всичко е възможно. Освен това коментира и работата с Любослав Пенев.

Мазан се изказа ласкаво за постигнатото спасение от отбора, като подчерта, че това е бил най-важното, но и че Хебър е бил отписван и хората не са вярвали. Той допълни, че общото мнение е, че отборът от Пазарджик не принадлежи към елита.

"Спасението бе най-важното за нас пред този сезон. Нещата не се развиха според очакванията ни в началото, но най-важното е, че се справихме в края. Веднага след последния мач шампанското бе отворено и празненствата вече започнаха. Беше труден сезон.

Не вярваха в нас и ни отписваха. Преобладаващото мнение гласеше, че Хебър не принадлежи към елита. По-скоро е скромен клуб с малка визитка, семейство. Върна се към елита миналата година. Харесва ми в клуба, свикнах бързо, чувствам се добре. Ще видим какво ще стане, договорът ми изтича" - сподели Мазан.

Словашкият футболист призна в интервюто си, че дори е започнал да учи български език. Той отсече, че всички чужденци в отбора го правили. Все пак подчерта, че не се чувства готов за цяло интервю на българския език.

Как чужденците гледат на Любослав Пенев като треньор?

Впоследствие бе запитан и за ролята на Любослав Пенев. Роберт Мазан затвърди това, което всеки в нашите футболни среди знае - строгата дисциплина, на която държи легендата на ЦСКА.

"Хора, които го познаваха или бяха работили с него, ни казаха преди да дойде, че е много стриктен, че е дисциплиниран. Това бе потвърдено веднага след старта. Той постави правила, които също се отнасяха за 3 ключови физически аспекта - диета, тегло и показатели при мазнините.

Тренировъчните сесии бяха адаптирани към часовете на провеждане на мачовете. Любослав Пенев е огромна фигура в България. Уважаваме го, така че дисциплината бе значителна. Помогна ни и да дадем най-доброто от себе си във всичко. Той самият е максималист, така че предаде това и на нас, играчите" - започна Мазан, цитиран от SportLive.bg (пред словашкото издание Sport).

"Той заставаше зад отбора всеки път - без значение дали сме били успешни. Никога не ни критикуваше пред медиите. Нямаше опасност, че ще отнесе отбор, дори когато не играхме добре. Уважаваме го и го харесваме. Въпреки че по отношение на дисциплината, никога не съм изпитвал чак такава в кариерата си. А вече съм минал през няколко клуба" - завърши той.

Наставникът ще остане да ръководи отбора и през следващия сезон. Любослав Пенев се оплака от неприятен фактор от Първа лига преди старта на новата кампания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички