"Най-добрите условия": БФС каза за какво е похарчил 12 милиона


"Най-добрите условия": БФС каза за какво е похарчил 12 милиона
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2334 0

От Българския футболен съюз (БФС) съобщиха, че е направена първа копка като начало на действията по обновяване на един от двата футболни терена в село Рилци, община Благоевград. Това бе обявено в обръщение на официалния сайт на централата.

"С обновяването на това игрище се стремим да осигурим възможно най-добрите условия за децата на Благоевград", сподели кметът Илко Стоянов, който също присъства, заедно с председателя на ОС на БФС Благоевград Александър Кабзималски и таланти от детско-юношеската школа на Пирин (Благоевград), ДЮФК Орлетата, ДЮФК Хлапетата и ФК Спортика.

По случая от БФС споделиха и че за последните пет години са осъществили или са в процес на реализация "безпрецедентен брой проекти" за над 12 милиона лева по програми на ФИФА и УЕФА. Съобщава се, че са били изцяло реконструирани над 40 различни по тип и размер футболни терени в повече от 25 населени места из цялата страна.

Ето и цялото съобщение от БФС без редакторска намеса:

"В присъствието на кмета на Благоевград Илко Стоянов, председателят на ОС на БФС Благоевград Александър Кабзималски и таланти от детско-юношеската школа на Пирин (Благоевград), ДЮФК Орлетата, ДЮФК Хлапетата и ФК Спортика вчера бе направена символична първа копка като начало на дейностите по обновяване на един от двата футболни терена в с. Рилци, община Благоевград.

Проектът ще се изгради от Българския футболен съюз по програма FIFA Forward 3.0, като общата стойност на инвестицията е 670 хил. лева без ДДС. Планираните дейности за терена с площ 6016 кв. м. са разчистване и подравняване на площадката, полагане на геотекстил и инертен материал, уплътняване, полагане на изкуствена настилка и маркировка, както и монтиране на преносими врати, флагове и фундаменти. На модернизираното съоръжение ще бъдат осигурени съвремени условия за тренировки на деца, активно занимаващи се с футбол.

„С обновяването на това игрище се стремим да осигурим възможно най-добрите условия за децата на Благоевград“, коментира кметът Илко Стоянов.

Това е поредният инфраструктурен проект на Българския футболен съюз, целящ модернизиране на материална база за детско-юношески и масов футбол в страната. Само за последните 5 години и половина БФС осъществи или е в процес на реализация на безпрецедентен брой проекти – по програми на ФИФА и УЕФА за над 12 милиона лева. Бяха построени или изцяло реконструирани над 40 различни по тип и размер футболни терени в повече от 25 населени места из цялата страна. В момента, освен терена в с. Рилци, на различен етап по проектиране или изграждане, са още 7 съоръжения – в Дупница, Велико Търново, Кърджали, Царево, Костенец, с. Труд и 75 ОУ „Тодор Каблешков“ в столицата" - гласи съобщението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички