ЦСКА с най-много призове след церемонията за "Футболист на годината", Лудогорец - трети


ЦСКА с най-много призове след церемонията за "Футболист на годината", Лудогорец - трети
Снимка: Официален сайт на БФС

4308 0

Приключи церемонията по връчването на приза "Футболист на годината" в България. За втора поредна година той отиде за капитана на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев. Той се пребори с Валентин Антов от ЦСКА и с Антон Недялков от Лудогорец.

На виртуалната церемония бяха връчени и други призове. Изненадващо или не, но за "Треньор на 2020 година" бе избран наставникът на Арда Николай Киров. Попадение на Тодор Неделв бе избрано за "Най-красив гол", а Али Соу бе определен за "Най-добър чужденец у нас".

Ако направим подреждане по клубове, то представители на ЦСКА взеха най-много отличия - 3. Носителят на Купата и на Суперкупата на България остава с 2, докато шампионите от Лудогорец се отличиха с 1 приз.

Ето и всички спечелили награди:

19:10 часа - Тодор Неделев спечели наградата за "Най-красив гол". "Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Благодаря от все сърце на Ивелин Попов. Винаги е бил зад мен, винаги ме е подкрепял. Радвам се, че в неговите очи съм Футболист на годината", коментира Неделев.

19:17 часа - Нако Велянов спечели наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов". Той я получава за геройството си, с което спаси близо 30 души. 67-годишният Велянов бе шофьор на клубния "Беласица" и получава инфаркт зад волана, като със сетни сили успява да спаси пътниците.

19:22 часа - Евдокия Попадинова спечели за трети пореден път наградата за "Най-добра футболистка за годината". "Не очаквах, тази година беше много трудна. Искам да поздравя и другите момичета, които са номинирани. Заминах към Дания, но там нещата не се получиха, както очаквах. Преминах към Наполи, където сега играя и съм много щастлива. Благодарна съм за наградата, надявам се да постигна много успехи с Наполи и да вкарам още много голове" - заяви тя.

19:29 - за "Най-добър прогресиращ млад играч" бе избран играчът на Лудогорец Доминик Янков. Втори остана Филип Кръстев, а трети - Валентин Антов. "Чувствам се много добре, много съм щастлив, благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодарен съм на съотборниците си, които ми помогнаха за наградата, на моите близки приятели и на моето семейство. Желая успешна година и да сте живи и здрави" - заяви Янков.

19:33 - Али Соу от ЦСКА бе избран за "Най-добър чужденец в Първа лига" за 2020 година. Той събра 41 гласа, на втора позиция остана Матиас Курьор, а трети - Клаудиу Кешерю.

19:38 - "Най-добър вратар" у нас за изминалата година е Мартин Луков от Локомотив (Пловдив). Втори остана Даниел Наумов (ЦСКА 1948), а трети Густаво Бусато (ЦСКА). "Благодаря на всички гласували за мен, на моите съотборници и на моите треньори. За мен означава много, трето, второ, а сега и първо място, стъпка по стъпка вървя нагоре, което е показно. Надявам се на здраве и по-големи успехи през новата година" - заяви Луков.

19:42 - Валентин Антов от ЦСКА бе избран за "Най-добър защитник" в Първа лига. След него се наредиха Антон Недялков и Диниш Алмейда. "Благодаря, много съм щастлив, благодаря на всички, които са гласували за мен. Благодаря специално на Петър Занев, неслучайно сме 3-ма защитници на ЦСКА в класацията. Един Джеко е най-трудният нападател, срещу когото съм играл" - заяви Антов.

19:46 - "Най-добър полузащитник" в Първа лига печели Тиаго. На второ място остана Димитър Илиев, а на трета позиция - Тодор Неделев и Доминик Янков.

19:51 - Мартин Камбуров от ЦСКА 1948 бе избран за "Най-добър нападател" с 28 гласа. На втора позиция остана Али Соу с 25, а Димитър Илиев е трети с 15 вота.

20:03 - за "Най-добър треньор" бе избран наставникът на Арда Николай Киров със 153 точки. След него остана Стамен Белчев, който вкара ЦСКА в групите на Лига Европа, той събра 86 точки. Трети остана Илиан Илиев (Черно море) с 85 гласа. (вижте подробности)

20:14 - В основната класация - "Футболист на годината": Трети е Антон Недялков (Лудогорец) със 72 точки. Втори остава Валентин Антов със 126 точки. Първи стана Димитър Илиев за втора поредна година със 158 точки.

ПРЕДИ ЦЕРЕМОНИЯТА

95 спортни журналисти от 37 медии дадоха своя вот, за да определят победителите в 60-ото издание на анкетата. Ще бъдат връчени и призовете за "Треньор на годината", както и още няколко - тези за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, най-добър чужденец, най-добър прогресиращ млад играч, най-красив гол, най-добрата футболистка. За пета поредна година ще се връчи и специалната награда "Лъвско сърце - Трифон Иванов".

Двама от тримата миналогодишни футболисти, класирани в топ 3, присъстват и в класацията за 2020 година. Макар и към момента непотвърдено официално, за наградата се очаква да се борят Димитър Илиев (Локомотив Пловдив), Антон Недялков (Лудогорец), както и Валентин Антов (ЦСКА). Именно играчът на "червените" е новото лице, като и той е определян за големия фаворит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички