МВР събира доказателства за повдигане на обвинения срещу БФС


МВР събира доказателства за повдигане на обвинения срещу БФС
Снимка: БГНЕС

1237 0

 

главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че е образувано досъдебно производство за длъжностно присвояване от служители на БФС.
Полицейската проверка за икономически злоупотреби в Българския футболен съюз е от близо три месеца, коментира от своя страна министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
"Колегите работят. Реално работим от 2 или 3 месеца, но тъй като става въпрос за икономически разследвания, това е обработка на много документи, анализ на парични потоци, на процедури. Надявам се в скоро време да има и конкретен резултат, да работим с доказателства, които да са годни за повдигане на обвинения и за подържането му и доказването в съда."
"Когато имаме такива доказателства, тогава ще ви дадем информация", заяви Маринов. 

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че е образувано досъдебно производство за длъжностно присвояване от служители на Българския футболен съюз. Информацията идва броени часове след като в офисите на централата отново нахлуха служители на МВР.

Вътрешният министър Младен Маринов от своя страна заяви, че полицейската проверка за икономически злоупотреби в БФС е от близо три месеца, което изпреварва разследванията на bTV от последните дни за финансови злоупотреби в съюза.

"Колегите работят. Реално работим от 2 или 3 месеца, но тъй като става въпрос за икономически разследвания, това е обработка на много документи, анализ на парични потоци, на процедури", започна Маринов.

"Надявам се в скоро време да има и конкретен резултат, да работим с доказателства, които да са годни за повдигане на обвинения и за поддържането му и доказването в съда. Когато имаме такива доказателства, тогава ще ви дадем информация", добави още той.

Припомняме, че в средата на месец октомври служители на ГДБОП отново бяха на "посещение" в Националната футболна база (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички