Монтана свива разходите през пролетта


Монтана свива разходите през пролетта

868 0

Старши треньорът на Монтана Емил Велев вече е почти наясно с футболистите, които ще бъдат освободени от тима през зимата. В списъка на Кокала са попаднали двамата чужденци на стадион "Огоста" - албанецът Алби Дости и словенецът Матей Поплатник, разбра "Тема Спорт".

Те бяха привлечени през лятото от предшественика му Ферарио Спасов. Двамата обаче така и не успяха да се впишат. Дости, който действаше като атакуващ халф, записа 12 мача в А група без гол, а Поплатник, който е нападател, изигра 13 срещи в елита. Той също не успя да се разпише в тях. Не е изключено Монтана да се раздели с още един полузащитник, дошъл в тима през лятото - Любомир Генчев. Синът на Бончо Генчев има само 2 двубоя в първенството.

Ръководството на клуба пък се очаква да свие бюджета за пролетния дял. След силното начало на сезона отборът се срина и в момента е на последно място, но въпреки това се класира на полуфинал за купата. Не е изключено на някои от футболистите заплатите да бъдат намалени.

Клубът има финансови затруднения и с цел да се избегнат по-сериозни сътресения шефовете обмислят да прибегнат до този ход. Велев пък вече е започнал работа по селекцията. Очаква се на "Огоста" да бъдат привличани само свободни агенти. Набелязани са двама чужденци и няколко български играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички