Хубчев засили Кокала към "Б" група, Берое се настани в тройката


Хубчев засили Кокала към "Б" група, Берое се настани в тройката
Снимка: Иван Янев/БГНЕС

1246 0

Берое се настани в топ 3 на "А" група, след като възпитаниците на Петър Хубчев стигнаха до трудна победа с 2:1 над Монтана в мач от 19-ия кръг на българския шампионат.

Исмаил Иса даде ранен аванс на старозагорци, след като се разписа още в 7-ата минута на последния двубой от неделната програма.

Домакините бяха шокирани 4 минути след началото на второто полувреме, след като влезлия едва 3 минути по-рано Атанас Илиев беше точен. Той се озова на добра позиция в пеналта на домакините и мушна топката покрай вратаря Пиргов.

Натискът на Берое до края беше осезаем, но головите ситуации пред вратата на Монтана липсваха. Това се промени в 80', когато майсторът на преките свободни удари Георги Андонов стреля отлично от статично положение и донесе 3-те точки на Берое.

4 минути преди края Иван Минчев от състава на гостите напусна играта преждевременно, след като си изкара втори жълт картон - 1:0 краен резултат.

С победата Берое вече има 33 точки и е само на 2 пункта от върха, където са Лудогорец и "Левски" с по 35 точки. Литекс също е с 33 точки, което обещава сериозна драма кръг преди настъпването на зимната пауза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички