"Моето мнение се различава много": Любослав Пенев коментира отсъствието на Ивайло Чочев от националния отбор на България


"Моето мнение се различава много": Любослав Пенев коментира отсъствието на Ивайло Чочев от националния отбор на България
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1645 0

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция преди гостуването на Ботев Пловдив в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Двубоят в Коматево е насрочен за петък, 9 септември, от 20:00 часа.

Очаквано, Ел Голеадор бе запитан за решението на националния селекционер Младен Кръстаич да не повика Ивайло Чочев за мачовете на България срещу Гибралтар и Северна Македония в края на месец септември:

"Той е старши треньорът. Моето мнение се различава много. Аз си гледам моя отбор. Той гледа националния. Все ми се струва, че е редно да се викат футболисти, които са във форма. Не резерви или такива, които играят малко", отговори Пенев и допълни:

"Смело мога да кажа, че в момента Ивайло Чочев е най-добрият футболист в българското първенство. Дани Наумов е най-добрият вратар. Това е лично мое мнение. Не знам какви са идеите и плановете. Моята група за едни такива мачове щеше да е много по-различна. Коментирайте и вие какво мислите по въпроса. Кима се с глава, но защитаваме българския национален отбор. Най-добрите трябва да се викнат, без значение от кой отбор са и да се разчита на тях в тези два мача".

Треньорът на "червените", които са лидер във временното класиране, заяви, че Ботев е сериозен и силен съперник, независимо от лошия старт на сезон 2022/23: "За нас няма да има лесни мачове. Дали играем като домакини или гости - няма да е лесно. Ботев не са в лоша форма, малко и късметът им изневери. Позицията, на която се намират в момента, не е позицията на Ботев. Изправяме се срещу сериозен и силен съперник".

"В никакъв случай няма да има подценяваме. Има много мачове да се изиграят, преди да свърши първенството. Поне що се отнася до подценяване, в никакъв случай. Не подценяваме нито един отбор".

"Докато издържим, ще продължим да печелим. Готвим се, тренираме. Щастливи сме, играем добър футбол и печелим. Даже да не спечелим, пак ще сме доволни от това, което правим. Въпрос е на това да издържим максимално физически и психически. Няма да е лесно, но това е пътят за всеки един отбор. Временно класиране е. Всеки един отбор се бори според зоните, в които иска да попадне", завърши Любослав Пенев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Лудогорец представи новите си 3 бразилски "перли" (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички