Миньор скочи на елитен рефер: Човек, който дерибейства и проваля мач след мач


Миньор скочи на елитен рефер: Човек, който дерибейства и проваля мач след мач
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1742 0

От Миньор Перник са изпратили официално писмо до Съдийската комисия при БФС и Комисията по етика и феърплей относно вчерашния скандал по време на мача с Етър във Велико Търново. От Миньор заявиха, че ще информират за случая и УЕФА.

От клуба твърдят, че на почивката на мача съдийската стая е била посетена от международния съдия Георги Давидов. Гостите от Перник отстъпиха с 0:2.

Ето какво написаха от Миньор до БФС в официално отворено писмо:

„ФК МИНЬОР - ПЕРНИК

До СК при БФС

До комисията по феърплей и етика към БФС

Уважаеми Господа,

На футболната среща между отборите на ФК Етър (Велико Търново) и ФК Миньор Перник (Перник), състояла се на 14.04.2023 г. от 15,00 ч. във Велико Търново, на полувремето при резултат 0:0 в съдийската стая нахлу лицето Георги Давидов, подвизаващ се по футболните терени като "съдия" (неслучайно му слагаме кавички). Този човек, от когото цялата футболна общественост е вдигнала ръце докато дерибейства и проваля мач след мач, си позволява вече пряко или непряко да влияе и на футболни срещи, в които не участва. Цялата ситуация се разви пред очите на делегата на срещата, съдийския наблюдател, цялата охрана във фоайето на ст. Ивайло и беше потвърдена, и от съдиите на срещата. Считаме подобно поведение за крайно недопустимо и сме сигурни, че деянието е абсолютно забранено от структурите на БФС.

Молим за изясняване на случая! Какво е продиктувало нахлуването на лицето съдийската стая?

Настояваме СК при БФС да вземе бързо и адекватно решение спрямо този, "съдия", докато не е опропастил поредната среща на каквото и да е ниво в българския футбол.

ФК Миньор Перник се ангажира по надлежния ред да информира СК при УЕФА в първия работен ден след празниците, макар че сме сигурни, че там едва ли си спомнят, че имат такъв международен съдия с оглед на "множеството" наряди, което неуважаеми г-н Давидов получава. Благодарим предварително и се надяваме, че този път случая няма да се потули и да отиде в някоя папка на прашен рафт.

ФК Миньор Перник е клуб с дългогодишна история и моли само и единствено за феърплей до края в битката за оцеляване във Втора лига на футболното ни първенство!

гр. Перник 15.04.2023 r.

С уважение:

/Андриан Йосифов Председател на УС/“.

А преди няколко дни БФС обяви промяна относно полуфиналите за Купата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички