Мартин Петков: Не бих играл за ЦСКА, защото би било предателство - искам да се завърна в Левски


Мартин Петков: Не бих играл за ЦСКА, защото би било предателство - искам да се завърна в Левски
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

3404 0

Бившият футболист на Левски - Мартин Петков, коментира най-горещите теми от света на футбола, след като бе избран за "Най-добър играч" на месец октомври в Първа лига. Той обясни за връзката си със "сините" и дали би приел оферта от ЦСКА, както и ситуацията около нашумялото в последно време съдийство в България.

"Най-голямата ми мечта беше да дебютирам с Левски, това и се случи. Имаше други неща, които не ми се изпълниха. Бих искал да се завърна в Левски. Не бих играл в отбор с името ЦСКА каквото и да се случва в кариерата ми. Няма как да приема такива оферти. Благодаря на Левски, че ме е изградил като футболист и характер. Би било предателство. Това не го харесвам", обясни пред медиите нападателят.

"Гледам да не си позволявам да говоря за съдийството. Мога само да кажа, че в европейския футбол се играе по-твърдо. Стават и в чужбина грешки. Навън са по-тежки самите единоборства и съдиите пускат по-свободна игра. Не е моята тема", обясни Петков на въпрос за съдийството по родните терени.

Нападателят погледна и към предстоящото Световно първенство в Катар, на което ще участват 32 нации и ще се проведе между 20-и ноември и 18-и декември:

"Нямам предпочитан отбор на Световното. Фен съм на по-атакуващия футбол, на по-атрактивния. Отбори като Бразилия и Аржентина запазват атрактивния футбол".

"Футболът е по-технологичен и модернизиран, не е като преди. Привърженик съм на Барселона от дете. Харесвам и Селтик, Кристъл Палас – отбори, които имат голяма фенска маса и привързаност към клуба", добави футболистът, като разкри кои отбори подкрепя извън България.

Вижте какво каза Станимир Стоилов преди домакинството на Славия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички