Мариян Христов пред SL: Време е да бием Норвегия, но и загуба не пречупва шансовете ни


Мариян Христов пред SL: Време е да бием Норвегия, но и загуба не пречупва шансовете ни

3776 0

Бившият национал на България Мариян Христов е оптимист за победа срещу Норвегия в европейската квалификация тази вечер в Осло. Бившият халф, а по настоящем футболен треньор, бе част от българския отбор, който загуби в последния мач на "лъвовете" срещу скандинавците. Той се игра през 2001 г. и завърши 2:1 в полза на съперника.

"Щом последния мач сме го загубили, очаквам довечера да спечелим, заяви пред Sportline.bg Мариян Христов. - Време е за победа. Аз лично се радвам на всяка победа на националния отбор, пожелавам успех на момчетата, които в последно време обнадеждиха феновете и ги върнаха на стадиона", откровен е той.

"Норвежците залагат на скандинавски стил на игра с повече единоборства, високи топки и повече тичане и не би трябвало да ни затруднят, ако играем добре тази вечер, допълва бившият национал. Той е на мнение, че навсякъде, където отборът е гост, се играе трудно. "Лесно се играе само у дома на дивана", шегува се той.

Христов е категоричен, че евентуална загуба в Осло няма да остави българския тим без шансове за класиране на Евро 2016. "Дори да загубим днес, ако победим тук и си вземем мачовете с Малта и Азербайджан у дома, шансовете се запазват. Пък и Норвегия, с които се борим за третото място, ще имат проблеми с Хърватия и Италия. Сега говорим за третото място, защото след една загуба целите стават по-ниски. Но ако победим Норвегия, пак ще започнем да мислим за второто място", заяви той.

Според бившия асистент в Левски критиците на националния отбор трябва да запазят мълчание. Запитан каква е причината за слабата игра на "лъвовете" срещу Хърватия, Христов заяви:

"Играеш както ти позволи съперникът. Хърватия е добър отбор, не е световна класа, но в момента са по-добри от нас. Кибиците отвън трябва да бъдем по-мълчаливи".

Мачът е тази вечер от 21.45 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички