Бойчо Величков: Норвежците са грубияни, не бива да се огъваме


Бойчо Величков: Норвежците са грубияни, не бива да се огъваме

2982 0

България и Норвегия се изправят днес в битка по пътя за класиране на Евро 2016 във Франция. Същото се случва и преди 32 години, когато двата тима са в съперници в квалификациите за Евро '84. Любопитното е, че финалите и тогава са във Франция. В София мачът завършва 2:2 и нашите губят важни точки по пътя към голямата цел.

Головете за България вкарват Бойчо Величков и Николов. "Викингите" изравняват накрая.

"Стилът на Норвегия не се е променил особено много - казва днес Бойчо Величков. - Опитват се да вземат страха на съперника с твърд футбол и не се колебаят да правят фаулове. Те нямат звезди, но винаги са опасни. В София определено ги изпуснахме. Те ни изравниха щастливо в края на мача. В Осло спечелихме с 2:1. В крайна сметка от нашата група се класира Югославия. В техния отбор имаше много добри футболисти, но и в България беше пълно със супериграчи.

В момента имаме по-добри изпълнители от Норвегия. Трябва да разчитаме на това и да играем комбинативно. Нужно е да сме готови за твърда игра от страна на съперника. Понякога в такива моменти се огъваме, което може да ни попречи да спечелим."

При предишния сблъсък с Норвегия в квалификации за европейски първенство България не се класира. Така се разминаваме с първо участие на европейски финали. А по това време в отбора ни освен Величков блестят още Стойчо Младенов, Наско Сираков, Цецо Йончев, Георги Славков. Сега техните наследници в националния са изправени пред тежък тест.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички