Любослав Пенев НЕ хвърли кърпата и призова: Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да го каже на висок глас


Любослав Пенев НЕ хвърли кърпата и призова: Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да го каже на висок глас
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1998 0

Старши треньорът на Хебър Пазарджик - Любослав Пенев, сложи край на спекулациите и заяви, че НЯМА да напуска поста, а ще продължи да води "зелените" и през пролетния дял на Първа лига!

Това стана по време на специална пресконференция, на която бяха коментирани търканията между ръководството на клуба и Община Пазарджик:

Любослав Пенев

"Такива неща се тиражират от известно време, даже казах, че не е нужно да ги опровергавам. Аз съм всеки ден на тренировка и работя тук. Излишно е да коментирам. Остават ни две седмици до първия мач, остават и две контроли. Спортно-технически подготовката върви идеално, имаме чудесна база. Единственото нещо, което не е окей, е това, което се случва, защото то влияе на футболистите".

Още: Филип Филипов каза дали ръководството на ЦСКА има доверие на Нестор Ел Маестро

"Стават 10-11 месеца, откакто съм тук и работя с голямо удоволствие. Когато взех решение, ми хареса проектът и базата, която претърпя положителни промени. Това е една от най-добрите бази в Първа лига. След ноември месец настъпиха промени. Тоест този професионален проект е в застой. Ръководството полага страхотни усилия, но за да продължи, трябва подкрепа от Общината. Независимо, че в момента има нов кмет, това означава ли че не трябва да съществува ФК Хебър и да няма представителен отбор в елита?", запита Ел Голеадор, цитиран от "Sportal", а след това допълни, визирайки Георги Николов, Карлос Охене и Матвей Игонен:

"Не се помага на футболния клуб и ние сме принудени да се разделим с трима основни футболисти. Тези финансови проблеми от ноември месец насам ни принудиха да разглобим този отбор, който играе добър футбол".

Още: Колко пари ще плати Ботев Пловдив на Хебър Пазарджик за 21-годишния Георги Николов?

"Резултатите са налице. Този отбор пише нова история за Хебър Пазарджик. Миналата година ние не играхме плейоф за оставане в елита. Това са ценни резултати за работата на абсолютно всички. Намираме се в добра позиция в момента. Понеже проектът е във финансов застой, бяхме принудени да се разделим с тези футболисти. Но и това не е достатъчно да покрием задълженията без необходимата помощ. Предстоят ни важни мачове. Мисля, че Хебър е много добро и стойностно лице на град Пазарджик", изтъкна Любо Пенев и продължи:

Хебър Пазарджик

"Ако този проект потъне, това ще е още един пример колко лесно е да разрушиш нещо, което е изградено трудно. Това не трябва да го позволяваме в никакъв случай.
Ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик, да стане и да го каже на висок глас. Този застой, в който се намира проектът, не позволи ние да доразвием тези футболисти. Лятото или зимата, при един добре окомплектован отбор, трансферните суми щяха да са по-високи. Ситуацията ни принуди да се освободим от трима. Дано не се налага да се разделяме и с други".

Още: Емил Спасов пред SL: Резултатите на Левски в контролите са проблем за тези, които не разбират от футбол

"В един следващ момент отборът можеше и сам да се самоиздържа, което е много важно за един клуб. Това означава, че клубът се управлява по успешен начин. Това не се е случвало никога в историята на Хебър".

"Проблемът не е толкова сериозен. Може би трябва Общината с ръководството на клуба да имат директен контакт, без посредници. Така всички въпроси ще отпаднат. Клубът е готов по всяко едно време да приемат членове на Общината в Управителния съвет на клуба", каза още старши треньорът на Хебър Пазарджик.

Любослав Пенев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички