Левски удари Локо Сф с дебютен гол, късмет спаси столичните железничари от разгром


Левски удари Локо Сф с дебютен гол, късмет спаси столичните железничари от разгром
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5794 0

Левски се върна на победния път в първенството, след като тресна само с 1:0 Локомотив София в среща от 24-ия кръг. Хората на Станимир Стоилов доминираха тотално на терена и само неточният мерник, вратарят Александър Любенов, а веднъж и гредата спасиха столичните железничари от разгром на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Успехът за „сините“ донесе зимното попълнение Илиян Стефанов, забил дебютното си попадение с екипа на Левски при първия си мач като титуляр. Голът падна в 36-ата минута.

Домакините буквално се скъсаха да пропускат. В това отношение блеснаха най-вече Марин Петков, който веднъж уцели и гредата, както и Илиян Стефанов, а в заключителните акорди на столичното дерби игралият страхотно Уелтън не уцели опразнената врата от 3 метра.

Така възпитаниците на Мъри Стоилов отново записаха победа след два мача без успех и се утвърдиха на петото място с актив от 36 точки. Локомотив София остана на 12-ата позиция с актив от 22 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна мача доста агресивно. "Сините" отправиха 2 удара в първите 5 минути. Александър Любенов се намеси при първия, отправен от Уелтън, а след това изстрел на Марин Петков излезе в аут. Хората на Мъри Стоилов упражняват натиск в началните минути на мача.

В 11-ата минута напречната греда спаси Локо Сф след удар отблизо на Марин Петков. След това пропуск направи и Билал Бари.

Неприятностите за гостите не спираха. В 17-ата минута се наложи треньорът Иван Колев да извърши принудителна смяна. Дейвид Малембана напусна, а на терена се появи дебютантът Фране Чиряк.

През първите 20 минути притежанието на топката беше 60:40 процента за Левски, а отправените удари 5:0 в полза на "сините".

Постепенно натискът на домакините поутихна. Чак след половин час игра "червено-черните" създадоха дебютната си възможност пред вратата на Николай Михайлов, но ударът с глава на Илия Димитров от трудна позиция излезе в аут.

Логичното се случи в 36-ата минута, когато Илиян Стефанов откри резултата след отличен пас на Георги Миланов. Любенов първоначално спаси удара му от точката на дузпата, но при добавката капитулира и топката се озова в мрежата му – 1:0. Така Стефанов вкара първия си гол с екипа на Левски, при това срещу един от бившите си отбори.

Малко след това Любенов спаси и шут на Филип Кръстев. Канонадата продължи и в 40-ата минута изстрел на Стефанов премина покрай целта.

Непосредствено преди почивката столичните железничари получиха нов удар, след като и Октавио напусна принудително терена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта двубоят продължи в същото русло. Бразилецът Уелтън създаваше изключително много проблеми на гостите с пробивите си отляво. При поредния такъв в 55–ата минута той намери Марин Петков в пеналта, но нападателят от няколко метра не успя да порази целта за втори път.

Любопитен факт от двубоя е, че първият корнер в срещата дойде чак в 59-ата минута. Изпълниха го "сините", а Любенов боксира топката след центрирането.

Едва след час игра "червено-черните" отправиха и първия си точен удар. Върджил Пинсон стреля по земя от границата на наказателното поле, но слабо и Николай Михайлов улови без никакви затруднения.

В 63-ата минута Марин Петков профука поредна добра възможност за отбелязване на гол за домакините. Той не успя да прати топката в мрежата от трудна позиция от няколко метра.

Филип Кръстев в 69-ата минута би над вратата от фаул. Резервата Димитър Костадинов също стреля в аут в 82-ата минута.

В продължението Уелтън направи по-трудното, след като от 3 метра не уцели вратата.

 Стартови състави:

Левски: Николай Михайлов, Драган Михайлович, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Филип Кръстев, Георги Миланов, Илиян Стефанов, Марин Петков, Уелтън, Билал Бари

Локомотив София: Александър Любенов, Стойчо Атанасов, Дейвид Малембана, Красимир Милошев, Мики Орачев, Симеон Славчев, Божидар Кацаров, Октавио, Селсо Рапосо, Върджил Пинсон, Илия Димитров

Левски - Локо СФ по ТВ: Къде да гледаме мача?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за сблъсъка!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Сините" стартират този кръг от шестото място в класирането с актив от 33 точки, колкото има и петият Славия. Левски се бори за място в Топ 4 и в момента изостава на шест пункта от Черно море.

Тимът на Станимир Стоилов загуби в миналия кръг с 1:2 от Лудогорец в Разград, но остави добри впечатления с играта си на "Хювефарма Арена". Преди това "сините" направиха реми 0:0 с ЦСКА, така че сега ще се стремят да сложат край на серията си от два мача без успех.

Локомотив София от своя страна ще се бори за своето оцеляване в Елита след края на редовния сезон, освен ако не запише серия от победи в оставащите три кръга. В момента "железничарите" са на 12-то място с актив от 22 точки.

Локо София загуби три от последните си четири двубоя в лигата. Отборът отстъпи на Левски у дома през първия полусезон с 1:2!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички