Локомотив София има нов мажоритарен собственик


Локомотив София има нов мажоритарен собственик
Снимка: БГНЕС

1676 0

Ясно е кои са новите собственици на Локомотив (София). Изпадналият в несъстоятелност тим отива във "В" група през новия сезон, като ще бъде воден от Кирил Льосков и Петър Касев.

Двамата ще се опитат да върнат "железничарите" възможно най-бързо в елита, а основният им бизнес е свързан с фирмата "ЛК Моторс". Смяната на властта стана днес по време на Общото събрание в клуба.

Днес от името на двамата говори Касев, който разкри, че сделката ще бъде финализирана в близките дни, а акциите на тима ще се държат от неговия партньор - Кирил Льосков.

"От дни официално трябва да бъде финализирана сделката и около 15 юли ще дадем пресконференция. В лицето на Кирил Льосков Локомотив София има своя нов мажоритарен собственик със 78 % от акциите. Така решихме двамата с него, той да вземе целия пакет от акции, аз обаче ще говоря, ще бъда в ролята на говорител на нашия тандем", заяви Петър Касев.

"Искам всички фенове на Локомотив да бъдат спокойни. Ще платим дълговете, имаме пари за бюджет, отборът ще има треньор и футболисти съвсем скоро. Ще играем във В група, където са ни пратили, но целта ни е по най-бързия начин да се завърнем в А група.

С господин Гигов се познаваме от 30 години. В последните дни имахме ангажименти в чужбина, но след последната ни среща с него днес решихме окончателно да се захванем с Локомотив София", допълни новият говорител на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички