Литекс остава да играе за Купата на България


Литекс остава да играе за Купата на България

1011 0

Отборът на Литекс няма да бъде изхвърлен от турнира за Купата на България, тъй като няма пряка зависимост между тази надпревара и "А" група.

Както е известно, "оранжевите" бяха изхвърлени от родния елит днес с решение на Дисциплинарната комисия към БФС, а веднага след това се заговори, че 4-кратният шампион може да бъде изхвърлен и във втория по значение турнир по футбол в България.

Това обаче няма как да стане, показва справка на Sportlive.bg. Според законите в българския футбол, няма пряка зависимост между двата турнира. Наказанието на Литекс за "А" група няма да афектира по никакъв начин участието на отбора за Купата на страната.

Все пак още има надежда отборът да не напусне родния елит. Очаква се Литекс да обжалва пред Апелативната комисия. Ръководството на тима има право да обжалва в 7-дневен срок.

Ако ловчанлии действително отпаднат от "А" група, голяма част от играчите ще се опитат да разтрогнат договорите си по вина на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички