Червенков за Литекс: Сега очаквам и Лудогорец да извадят, за да е "Левски" шампион


Червенков за Литекс: Сега очаквам и Лудогорец да извадят, за да е "Левски" шампион
Снимка: Getty Images / Guliver

2261 0

Очаквано с голямо огорчение прие изваждането на Литекс от "А" група бившият треньор на тима Ангел Червенков. Sportlive.bg потърси специалиста, за да коментира бъдещето си, случилото се с Литекс и други актуални футболни теми.

"За мен първенството е интересно заради новия формат, така има доста интересни мачове. За съжаление, два сериозни отбора не участват (ЦСКА и Локо (СФ) и без тях не е същото. Като цяло се получават добри мачове. Кой ще е шампион? Ако икзвадят и Лудогорец от "А" група, "Левски" ще е шампион. Очаквам и това. Така "Левски" ще са спокойни и няма да има кой да им пречи", заяви Червенков пред Sportlive.bg.

"Неприятно е да чуя, че Литекс е изваден от шампионата. Отборът е сериозен фактор в нашето първенство, клуб, изграден в много добри перспективи, с ясна структура и политика. Мога да кажа само добри неща за Литекс. И сега, заради разни други интереси, да бъдат извадени... Определено и от клуба имат вина, но от друг ъгъл това е добре замислена провокация. Нещата там не са кристални. Няма случайни неща", каза още той.

Относно бъдещето си треньорът призна, че има две предложения - едното от чужбина, другото от България, но не пожела да посочи кои са клубовете.

"Разделих се с Арсенал (Киев). Имахме споразумение, че ако получа изгодна оферта, мога да напусна. Разглеждам две предложения. Свършихме добра работа в Арсенал, оставих ги осми, на 4 точки от промоцията, в добри позиции. Някои неща в организационно отношение не бяха изпълнени и това също е причина за раздялата", разясни бившият наставник на Литекс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички