Лидерът на Славия изчисли какво е нужно за успешен край на сезон 2021/22


Лидерът на Славия изчисли какво е нужно за успешен край на сезон 2021/22
Снимка: Lap.bg

1187 0

Нападателят и капитан на Славия Радослав Кирилов бе награден за "Играч №1" на 22-ия кръг в Първа лига. Офанзивният футболист на "белите" бе отличен за хеттрика си от асистенции при класическия успех над Локомотив София с 3:0 на стадион "Славия" в столицата.

Кирилов заяви, че място в първата шестица и финал за Купата на страната ще означават успешен сезон за Славия: "Да, настроението в отбора е добро в момента. Успяхме да вземем две победи – една за първенството, една за купата, които ще ни дадат самочувствие за предстоящите мачове. Сега ни очакват тежки двубои, първият с Пирин Благоевград, който е в подем в момента. Няма да е лесно, но ще направим всичко възможно да вземем този мач. Ако успеем да влезем в първата шестица, ще бъде голям успех, ще играем с най-добрите отбори в първенството. Дано имаме повече шанс в мачовете с ЦСКА и се класираме за финала, тогава сезонът ще бъде успешен за нас", започна той.

Относно предстоящия сблъсък с ЦСКА на 1/2-финалите за Купата на страната, националът на България заяви следното: "Мисля, че мачът ще бъде доста тежък. Преди два кръга играхме срещу тях, играхме добре, бяхме равностойни, надявам се да преминем полуфиналите. Няма го напрежението, което го има в Левски, ЦСКА и Лудогорец за постигане на определени цели".

"Играем спокойно, имаме млади български момчета – ако постигаме резултати, ще е хубаво и за младите момчета да имаме успехи. Аз съм бил чужденец десет години. Смятам, че за да вдигнем конкуренцията на българския футбол, ние трябва да дадем нещо повече от нас. Да дадем повод на клубовете да разчитат на нас. Ако си мислим постоянно, че някой ни е виновен, няма да стигнем до никъде".

Попитан за битката на върха в Първа лига, Кирилов каза, че Лудогорец интригата ще се запази до края, въпреки разликата от 6 точки:

"Конкуренцията е по-силна, разликата е шест точки, сериозна е, да, въпреки че има доста мачове. Мисля, че Лудогорец е една крачка нарпед, но ще бъде интересно до края".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички