Славия - Локомотив (София) надмина Левски - ЦСКА по голове, но не успя по червени картони


Славия - Локомотив (София) надмина Левски - ЦСКА по голове, но не успя по червени картони
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2958 0

Второто столично дерби от кръга в Първа лига предложи повече голове, но по-малко червени картони. Славия надделя с класическото 3:0 над Локомотив София в мач, игран на "Овча Купел". "Железничарите" пък завършиха с човек по-малко след два жълти картона на Божидар Кацаров. В самия край те рухнаха и пуснаха два бързи гола.

Изгонването му изобщо не се понрави на Локомотив и феновете му и породи много претенции. Ситуацията бе спорна, но главният съдия Владимир Вълков прецени, че Кацаров е извършил нарушение и заслужава втори жълт картон.

Двата тима си дадоха здрав сблъсък, като нулите се запазиха до изгонването на Кацаров. Седем минути след него Радослав Кирилов проби добре отляво и комбинира с Тони Тасев, който вкара на празна врата с първия точен удар в мача за Славия.

Гостите потърсиха изравняването в края, но безуспешно, като това доведе до още два гола в тяхната врата. Те бяха дело на бившите футболисти на Левски Мартин Петков и Борислав Цонев, които пристигнаха от Черноморец Одеса след ескалацията на конфликта Русия - Украйна (вторият е под наем).

В следващите два кръга от Първа лига за Славия предстоят гостуване на Пирин (понеделник - 14.03) и домакинство срещу Черно море (20.03). За Локомотив София пък предстоят сблъсъци с Ботев Враца у дома (събота - 12.03) и още едно столично дерби - срещу Левски (19.03).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички