Левски загуби и от третия в топ 3, Черно море повтори рекорд и е втори (ВИДЕО)


Левски загуби и от третия в топ 3, Черно море повтори рекорд и е втори (ВИДЕО)
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

2893 0

Левски продължи свободното си падане в първенството и загуби трети пореден мач. Този път "сините" отстъпиха с 1:3 на Черно море, който наказа грешките им на своя "Тича" и се върна на второто място в класирането.

Исмаил Иса откри резултата във Варна в 40-ата минута, но Рикардиньо изравни в 51'. Андреас Калкан наказа "сините" в 67' и отново даде преднина на своя тим, а в 81' Атанас Илиев оформи крайното 3:1 след грешка на Хоакин Фернандес.

Тимът на Илиан Илиев записа девета поредна победа у дома през сезона. Гостите пък паднаха последователно от трите водещи тима в Първа лига с общ резултат 10:2. Въпреки това Левски остава пети в класирането. Ето как се разви двубоят на "Тича":

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Във втората минута бе създадена първата опасност в мача и тя бе пред вратата на Иван Андонов. Илиан Илиев-младши отправи силен шут извън наказателното поле, който профуча покрай "синята" врата. В 5' Рикардиньо се свлече в наказателното поле на "моряците", като изглеждаше, че срещу него е извършено нарушение. В крайна сметка падането донесе жълт картон за симулация на бразилеца.

Първата ситуация за гостите дойде в 12-ата минута, когато Ел Джемили пробва изстрел от дистанция, но ударът му прелетя над вратата на Дюлгеров. В 21' Левски стигна до нов точен удар към вратата на варненци, но изстрелът на Хоакин Фернандес не затрудни вратаря на Черно море.

В 28' Рикардиньо и Живко Атанасов сблъскаха главите си в борба за висока топка и останаха да лежат на терена, но, за щастие, и двамата се изправиха и продължиха да играят. Десет минути по-късно Исмаил Иса бе предупреден официално, след като фаулира Хоакин Фернандес. Това прави лидерите и на двете атаки малко по-предпазливи в действията им занапред.

В 40-ата минута Черно море предприе добра атака, при която Васил Панайотов центрира дълбоко в наказателното поле, където Исмаил Иса засече, преборвайки се с двама защитници в синьо. За Иван Андонов бе невъзможно да реагира - 1:0 на "Тича".

Левски имаше нелоша възможност във втората добавена минута, но изстрелът на Ел Джемили отляво попадна в обсега на Дюлгеров.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51' Левски издебна първата слабост в отбраната на "моряците" и я наказа. Галчев комбинира с Петков отдясно, нападателят изведе на добра позиция Рикардиньо, който се стрелна в наказателното поле и с удар от границата на вратарското поле матира Дюлгеров за 1:1.

В 67' Черно море отвърна на "удара" и на свой ред наказа грешка на "сините", за да излезе напред в резултата отново. Сула изведе Иса в наказателното поле на столичани и той опита да накаже за втори път в мача бившия си тим.

Андонов обаче изби с една ръка, но само успя да прати топката на крака на връхлитащия отляво Калкан, който на празна врата не сгреши - 2:1. В ситуацията имаше съмнение за редовността на позицията на Иса, но голът в крайна сметка бе зачетен. 

В 77' Николай Костов пусна в игра Билал Бари в опит да избегне загубата във Варна. Той зае мястото на Патрик Мислович на терена. Девет минути преди края на редовното време Черно море сякаш сложи точка на спора на "Тича" с трети гол. Грешка на Хоакин Фернандес не бе оставена без последици от Атанас Илиев. Той открадна топката, напредна и мушна топката под плонжа на младия страж на "сините" за 3:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Черно море: Дюлгеров, Атанасов, Попов, Дробаров, Панов, Димов, Илиев, Панайотов, Калкан, Сула, Иса;

Левски: Андонов, Цунами, Охене, Рикардиньо, Ел Джемили, Евертон, Галчев, Мислович, Фернандес, Димотров, Петков;

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Черно море наглед изгуби всякакви шансове в битката за първото място. Грешната стъпка на ЦСКА в мача с Пирин, спечелен изненадващо с 2:1 от "орлетата" обаче, дава шанс на "моряците" да заемат втората позиция. Към момента те са с 58 точки на сметката си - с 2 по-малко от "червените", а евентуален успех в събота би свършил чудесна работа. Варненци влизат в двубоя на гърба на поражението, което допуснаха от Локомотив Пловдив с 0:1 миналата седмица.

Левски от своя страна далеч не се намира в по-изгодна позиция. "Сините" нарушиха добрата си серия с две кошмарни поражения - с 1:5 от Лудогорец и с 0:2 от вечния си съперник ЦСКА. Така столичният гранд остана 5-и в класирането с актив от 51 точки при записани 15 победи, 6 равенства и 7 загуби от началото на кампанията. 

В исторически план тези два съперника са се срещали цели 133 пъти. В тях Левски има сериозен превес в силите - 79 на 21 победи и 33 равенства. Последният мач помежду им се състоя през октомври и завърши при резултат 1:0 в полза на "сините".

Черно море срещу Левски - мач от 29-ия кръг на Първа лига НА ЖИВО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички