Лечков с коментар за освобождаването си като вицепрезидент на БФС


Лечков с коментар за освобождаването си като вицепрезидент на БФС
Снимка: БГНЕС

5220 0

Преди по-малко от час излезе информацията, че Йордан Лечков вече не е вицепрезидент на БФС. На днешното заседание на Изпълкома останалите членове са гласували за освобождаването му. Също така Лечков няма да е вече отговорник и за представителния тим на националния отбор, като и двете освободени от бившия кмет на Сливен позиции ще бъдат заети от Емил Костадинов.

Самият Лечков коментира новината за освобождаването си по следния начин: "Аз съм подал жалба в съда за предните решения на предния Изпълком. Оттук нататък няма какво да коментирам повече. На 14 октомври се случи нещо на мача. Никой не говори за това нещо. На 18 октомври пак се случиха някакви неща. Има проверка на държавата. Доколкото знам, утре е крайният срок. Има досъдебно производство. Има си ред. Запазих дълго време мълчание. Сега мога да говоря спокойно. Не съм казал нито една дума срещу мой колега. Към днешна дата няма да кажа нищо в тази насока. Нямам притеснения. Подал съм си в съда моите опасения. Според мен днешното решение е нелегитимно".

"Конгрес има два начина да бъде свикан - на първо място от клубовете. Имал съм среща с клубовете и те казват, че няма да приемат оставката на Борислав Михайлов. Не можах да разбера кой иска Конгрес. Трябва да се похарчат 500 000 лева за свикването на Конгрес. Това, което се прави, се извършва по неправилен начин. Този Конгрес няма как да бъде свикан от този временен президент и този Изпълком. Без да търся конспирация, предният път обезглавихме Балъков, днес Лечков, а после - Костадинов. Трябваше да се концентираме върху баражите и след това да мислим за Конгрес. Смятам, че колегите правят грешка след грешка. Искам Конгресът да бъде редовен. Само съдът ще реши кой крив и кой прав".

"Нека попитам къде са проблемите? Имаме национален отбор, който в крайна сметка играеше добре при Петър Хубчев. Отборът ще играе квалификация. Все пак имаме някаква надежда. Чисто финансово сме изрядни. Мога да кажа, че след Световното в Щатите се чувствах в такава враждебна обстановка. Аз съм я преживял и надживял. По устав трябваше първият вицепрезидент да поеме властта и всичко щеше да бъде по реда на нещата. Аз не съм се подписвал и другите колеги също" коментира бронзовият медалист от САЩ 94.

Догодина ще се проведе извънреден конгрес на БФС за избор на нов президент. А на коя дата ще се случи това, вижте тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички