Лечков: Четвъртите в света сме успешни ръководители, не знам къде сме сгрешили!


Лечков: Четвъртите в света сме успешни ръководители, не знам къде сме сгрешили!

1616 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков защити себе си и бившите му съотборници от златното поколение на българския футбол, които са в управлението на централата. По думите му те са успешни ръководители и той не знае да са сгрешили в своята работа.

"Какво значи да се махаме? Аз съм от 9 години в ръководството на БФС. Сигурно и ние сме допуснали грешки, но аз не знам къде. Ако е така, може да ни се каже. В личен план мисля, че съм дал много за спорта", коментира Лечков пред "Нова".

Неуспехите на националния отбор, за който отговаря той, Лечков обясни така: "Самото поколение сега е прекалено разглезено. Ние, четвъртите в света, сме успешни като ръководители, но не можем да влезем на терена".

Бившият кмет на Сливен разкри, че е силно обиден от нападките на уволнения като национален селекционер Любослав Пенев и въпреки че ще му прости, няма да забрави това. "С Любо не съм се чувал след това, което каза. Аз съм дълбоко обиден. Прощавам, но съм обиден и не забравям", категоричен бе той.

"Иска ми се да се извиня на всички за това. Скоро празнувахме 20 години от 1994-а година. Явно ние сме вдигнали летвата с онези успехи. Зародишът на спора за мен е, че няма резултати сега. Имаме прекалено големи очаквания и за държавата, и за футбола. Повече от 25 години държавата отсъства от спорта. Няма материална база", обясни Лечков.

Той е на мнение, че няма как чужденец отново да поеме А-отбора ни. "В такава ситуация не знам кой ще се съгласи да е треньор. Имаме двама-трима човека – Ивайло Петев и Стойчо Стоев са фаворити. За чужденец не може да говорим. Ние на български не може да се разберем", пошегува се вицето на Боби Михайлов.

Лечков коментира и темата за Димитър Бербатов. Както е известно, Пенев разкри, че бившият му съотборник в националния е виновен за това, че звездата на Монако не играе с фланелката на България.

"Ние нямаше да станем това, което сме, ако водещите фигури не си вършеха работата. Отказвам да отговарям за Бербатов. Той си има глава на раменете. Това, което казва колегата, е една спекулация. Става дума за борба за власт", отсече Лечков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички