Курдов алармира: В "А" група играят 43 чужденци срещу 41 българи


Курдов алармира: В "А" група играят 43 чужденци срещу 41 българи

2074 0

Бившият футболист на "Левски" и настоящ треньор Петър Курдов коментира пред Sportline.bg изследването на отдела по анализ и статистика към ФИФА, което установи стряскащи тенденции в българския футбол.

"Ние, поколението от 1979 г., сме последните, които завоюваха европейска титла. След това - 35 години нищо! Ситуацията у нас от ден на ден става по-зле - игрищата са безобразни, а в Пловдив нещата се докараха до там, че от години 4-те ни отбора нямат републикански шампион за юноши. Надявам се държавата в лицето на новия спортен министър да вземе спешни мерки, защото нещата ще ескалират", заяви Курдов.

Той коментира конкретно два от резултатите - фактът, че 30% от футболистите в "А" група са чужденци и този, че от 2010 г. досега през "Герена" са минали 99 футболисти.

"Миналата събота си заверявахме лицензите в НСА. Там ни изнесоха официална статистика, че в "А" група играят 43 чужденци срещу 41 българи. Това е крайно тревожно".

"През "Левски" са минали 99 футболисти за 4 години? Това е крайно несериозно! Такова текучество никога не е било!", коментира Курдов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички