Култов Вили Вуцов за пореден път - спомена Фернандо Каранга от ЦСКА и запита: Къде се намираме?


Култов Вили Вуцов за пореден път - спомена Фернандо Каранга от ЦСКА и запита: Къде се намираме?
Снимка: fcyantra.bg

7038 0

Отборът на Янтра Габрово победи Септември София като гост с 2:1 в мач от 23-тия кръг на Втора лига. По този начин тимът на Велислав Вуцов събра актив от точно 40 точки на петото място и се доближи на само седем от лидера (Септември).

След последния съдийски сигнал Вуцов даде поредното си култово интервю:

"Стига с този елит. Нямаме такава идея. Очакванията ще станат още по-големи. Предстои по-трудното, защото аз в понеделник казах, че идваме да победим. Бях убеден, че ще бием. Много добър отбор сме, натрупахме самочувствие, с отлична подготовка сме, играем добре", започна 56-годишният специалист, цитиран от "Dsport".

ОЩЕ: Масов бой и ужасни сцени на български мач: Отборът на Вили Вуцов победи (ВИДЕО)

"Оставиха ни с 10 човека по най-обидния начин. Чудесата, които се правят срещу нашия отбор, не искам да ги коментирам. Миналия мач два картона - двама наказани. Днеска четиримата са ни наказани. Има снайперисти. На Казаков няма нищо. Първият вместо фал срещу него, тоя му извади картон. Безумията на безумията, защото ни е капитан и ни е важен. Отворете и вижте с кой играем. Много са отборите, които се напъват, натискат се, хвърлят пари".

Велислав Вуцов

"Мога да се закълна в трите си деца, че Янтра не се е обаждал на никого, нито от БФС, нито от отбор, нито на съдия. Играем всеки мач за себе си. Няма да крием, че сме с най-малката финансова възможност като заплати. От един изпадащ отбор три години, Янтра сега е на едно много по-високо ниво. Вече имаме 40 точки, миналата година с толкова завършихме. Фактор сме. Дойдохме да победим първия. От първата минута нападахме. Не паркирахме автобуси, трамваи и не знам какво си. Браво за духа, за дисциплината, наистина повярвахме в себе си. Днес дойдохме със самочувствие да бием", продължи Вили Вуцов.

ОЩЕ: Вили Вуцов се разбесня срещу БФС и отсече иронично: Искам да ги поздравя

"Нямаме разговор с общината за финансиране. Няма да се натискам сам пред вратата на общината. Информирал съм хората, които управляват. Нямаме цел и възможности. Всичко ще отиде по дяволите, ако не си направим нашата организация. Сигналната лампа за всички е такава, че трябва да седнем и да го коментираме. Няма да е на всяка цена. Трябва да играем по-добре, да бием, където можем и каквото се случи".

Янтра Габрово

"Дайте да си седнем на земята. Виждате каква е организацията в българския футбол. Ако тръгна да говоря, до 22-ри септември ще свърша, докато ви разкажа всичко, което знам. Надявам се след 15-и март да има промени. Ние бърборим и говорим, но сами правим глупости", констатира треньорът на Янтра.

"Каранга, чист българин... псува като хамалин..."

Вуцов засегна и темата със съдийството, както тази с решенията на Дисциплинарната комисия към БФС, припомняйки, че Фернандо Каранга от ЦСКА е получил само един мач наказание, след като бе изгонен при визитата на "червените" срещу Черно море на 24-ти февруари:

Фернандо Каранга

"Какво му пречи да свири като бял човек, да няма измислени картони. Почваме да се наказваме. Мач с ЦСКА 1948 съдията ни уби, всички го признаха. Наказаха го съдията и шест мача мен наказаха. Търсиха труп. Нито съм се бил, нито съм псувал. Каранга, чист българин, отиде онзи ден, псува си като хамалин – един мач. Къде се намираме? Каранга не е наш човек. Него може да го пази. Два пъти говорих с хората от комисията. Сега защо не са точни? Аз като говоря, утре ще има 1500 глупости, че рева. Ще говоря, няма да си седя вкъщи. Аз ще пазя моите футболисти, защото се трудят и заслужават. Може ли 94-та минута за малко да ни вкарат гол, да им вземе парите от джоба. Гарантирам ви, че най-малките заплати са в нашия отбор. Има някои неща, които са по-силни от мен. Казах си, че няма да говоря, ама не става", завърши Вили Вуцов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички