Култов Кирил Десподов преди да получи приза: Явно трябва да харча повече пари


Култов Кирил Десподов преди да получи приза: Явно трябва да харча повече пари
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1990 0

Бившата звезда на Лудогорец и настояща такава на ПАОК - Кирил Десподов, спечели наградата "Футболист номер 1 на България" за изминалата 2023-та година.

Трета поредна награда за Десподов

Капитанът на националния ни отбор грабна приза за 3-ти пореден път, след като това стори в предходните 2 години. През настоящия сезон той има изиграни 47 мача във всички турнири с екипите на родния и гръцкия гранд, в който премина есента. 

Още: Официално: Кирил Десподов пак е "Футболист на годината" - задмина Христо Бонев и гони Христо Стоичков

В тях той отбеляза 16 попадения и записа 14 асистенции. След като отново се изкачи на почетната стълбичка, 27-годишното крило използва трибуната, за да благодари на своите близки, треньори и съотборници. Той изрази искреното си задоволство от постижението и отличи собствената си работа до момента.

Преди да получи наградата се пошегува, че явно трябва да харчи повече пари, тъй като му е паднало копчето на костюма и се качи на сцената разкопчан, за да получи приза.

"Добър вечер на всички. Преди да започна с речта си искам да се извиня, че не съм закопчан - падна ми копчето. Явно трябва да похарча повече пари за костюми. Изключително благодарен съм на журналистите, винаги съм казвал, че е огромна чест да спечелиш тази награда", започна Десподов и продължи.

Кирил Десподов с първи думи, след като спечели

Още: Официално: Станимир Стоилов е минало, Любослав Пенев е далеч! Илиан Илиев е новият треньор №1 на България за 2023 г.

"Но тя задължава и дава една силна мотивация да се трудиш и да даваш всичко от себе си, за да си по-добър с всеки ден. За трета поредна година идва при мен, това значи, че съм вървял в правилната посока, държал съм ниво, а и съм надграждал за тези три години.

Искам да благодаря на всички мои треньори и съотборници в националния и на клубно ниво. Футболът е на колективно ниво. Искам да благодаря и на семейството ми и на годеницата ми. На последно място искам да кажа, че който и да бе спечелил от нас тримата, всеки щеше да заслужава тази награда", завърши Кирил Десподов.

На трето място бе Ивайло Чочев с 87 точки.

"За мен е голяма чест да спечеля тази награда. Благодаря на семейството за подкрепата и за спокойствието. Благодаря на всички съотборници и треньори, както и на всички журналисти, гласували за мен. Желая на всички много здраве и късмет" - заяви полузащитникът на Лудогорец.

Още: Голът на Асими Фадига №1 за 2023 г. на церемонията "Футболист на годината" (ВИДЕО)

На второ място остана Илия Груев-младши със 106 точки.

"Добър вечер. Радвам се, че тази година мога да присъствам тук. Благодаря на съотборниците си от националния отбор, от Вердер и от Лийдс, както и на треньорите си. Искам да използвам възможността да пожелая на всички нас тук една много хубава и успешна 2024 година", каза новата звезда на Лийдс Юнайтед.

Кирил Десподов изпреварва Христо Бонев и догонва Христо Стоичков за ценно отличие

Десподов призна: Ще бъда изключително щастлив, ако спечеля отново „Футболист на годината“

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички