Кризата в бургаския футбол доведе до два тима с името "Нефтохимик"


Кризата в бургаския футбол доведе до два тима с името "Нефтохимик"
Снимка: БГНЕС

2287 0

Град Бургас продължава да пише история, но в негативно отношение. След като СНЦ Нефтохимик 1962 пое управлението на школата, нещата там се подобриха значително, но за сметка на мъжкия отбор, който преустанови участие във Втора лига през миналата есен. Тогава собственичката на капитала Анелия Златкова се отказа.

Така се оформи рядко срещаната ситуация, в която представителен клуб, изпада директно в Трета лига, на ръба на фалита и СНЦ, което работи усилено за оцеляването на марката и традициите, съобщава сайтът "Котаспорт".

Вече стана ясно, че фенското сдружение ще търси начин да сформира мъжки отбор, който да стартира участието си от "Б" областна група. За целта обаче е необходима нова регистрация и така тимът отново тръгва от нулата. 

Но в същото време и Анелия Златкова анонсира намеренията си да участва в Трета лига. Тя го направи още през зимата с писмо до община Бургас, а по последни информации вече работи по изграждането на конкурентен тим за третото ниво на българския футбол. В бюджета на общината има заделени около 120 хиляди лева за ПФК Нефтохимик, ако участва в Трета лига. Същата сума е предвидена и за ФК Черноморец 1919.

Така се очертава в Бургас да има два клуба с името Нефтохимик. Футболът в града е в невиждана криза, а решение на проблемите не се намира. В подобно положение са и двата големи стадиона, които са блокирани и са с неясно бъдеще. Всичко това кара местните да губят надежда за подобрение, а местната власт също нехае.

Вижте всичко най-интересно от света на футбола!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички