Красимир Балъков: В България се дава най-малък бюджет за спорт в цял ЕС


Красимир Балъков: В България се дава най-малък бюджет за спорт в цял ЕС
Снимка: cska1948.bg

1893 0

Бившият треньор на България Красимир Балъков обяви, че заемайки този пост през 2019 година, е изготвил 10-годишен план как да се възроди футболът у нас. Планът обаче е "потънал" в едно чекмедже, вероятно в офис на БФС.

Треньорът, водил у нас Литекс, ЦСКА 1948 и други, разкри, че бюджетът, отделян от държавата за спорт у нас, е най-малък спрямо всички страни-членки на Европейския съюз. 

"БФС не може да се справи сам, държавата трябва да заделя бюджет за спорт, защото в момента той е най-малкият от всички страни в ЕС. Във футбола в Германия например всеки отбор, независимо в коя група е, има стадион, на който да тренира", посочи Балъков пред bTV.

"Трябва да има конкуренция, а само Лудогорец през последните години е отборът, който върви напред. За да има конкурентна среда във футбола, сме зависими от бюджетите на клубовете. Има такива с добри бюджети, но са много малко, и затова няма конкуренция в първенството.

Една от основните причини за проблемите в българския футбол е липсата на детски и юношески школи и подготовка, каквато имаше моето поколение в спортните училища", коментира легендата от САЩ'94. Ето как той коментира назначението на Мика Стоичкова в ПФЛ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички