Красен Кралев със сериозни критики към съдийството у нас, определи го като "язвата във футбола ни"


Красен Кралев със сериозни критики към съдийството у нас, определи го като "язвата във футбола ни"
Снимка: БГНЕС

1306 0

Министърът на младежта и спорта у нас Красен Кралев сериозно разкритикува съдийството в българската Първа лига. Тези критики идват на фона на похвалите от страна на шефа на съдийската комисия Костадин Стоичков.

Министърът не спести нищо, като дори определи съдийството у нас като "язвата на футбола в България". Той подчертава, че груби грешки сериозно влияят на крайния резултат на двубоите от елитната група. Ето всичко, което заяви Красен Кралев:

"По друг начин трябва да се подходи въобще с една от най-големите язви във футбола. Това е българското съдийство. Защото през последните месеци ставаме свидетели на изключително грубо повлияване на крайния резултат на срещите от страна на съдийските грешки и решения. Лично аз смятам, че това нещо трябва да бъде изкоренено.

Няма как да вървим напред, ако позволяваме съдиите по този начин да предрешават крайния изход от срещите. Истинските фаворити не са дали заявка още за участие в предизборната надпревара в БФС, но се надявам да има наистина сблъсък на идеи на хора, които са добри мениджъри и мислят доброто на българския спорт и българския футбол.

Трябва да са хора с опит, които не са външни за футболния свят, защото там много трудно се допускат външни хора. Но безспорно, трябва да имат управленски опит и модерно виждане за футбола, за да могат да се справят с тежката ситуация, която е в момента" - сподели Краев пред "Нова".

А как отборите от Първа лига честитиха Коледа на привържениците си?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички