Красен Кралев: Не може да се мисли за отваряне на стадионите преди март


Красен Кралев: Не може да се мисли за отваряне на стадионите преди март
Снимка: БГНЕС

658 0

Така или иначе не може да се мисли по-рано от март за това нещо (отваряне на стадионите). Така или иначе първенствата спират през зимата, възобновяване ще има в края на февруари, началото на март, тогава ще се вземе адекватно решение, сега е твърде рано. Това заяви спортният министър Красен Кралев в интервю за "Седмицата" по Дарик относно забраната за посещение на публика на спортните събития в България заради пандемията от коронавирус.

"България беше една от страните, която първа разреши и допусна публика на спортни събития, не само на футболни срещи. Видя се, че има места, на които дисциплината е безупречна и мерките се спазват, но също така се видя, че има фенове на няколко клуба в България, които демонстративно не спазваха мерките. Демонстративно не се слагаха маски, не се спазваше отстоянието. Аз съм категоричен, че като мерките се спазват, има две седалки разстояние между хората, ако са с маски, ако не си крещят в лицата, риск от зараза няма. Имаше демонстрирано неуважение към тези мерки и неразбиране от компромиса, който ние направихме. Затова се стигна до взимане на това решение", каза Кралев.

Той коментира и факта, че бе направено изключение за тенис турнира София Оупън, на който бе допусната публика. "Тенис публиката има съвсем друго поведение, там имаше под 20 процента от капацитета на залата, абсолютно всички мерки се спазваха. Там нямаше абсолютно никаква опасност да има риск от неспазване на мерките. Оттук нататък няма да има никакви изключения. Така или иначе не може да се мисли по-рано от март за това нещо (отваряне на стадионите). Така или иначе първенствата спират през зимата, възобновяване ще има в края на февруари, началото на март, тогава ще се вземе адекватно решение, сега е твърде рано", допълни Кралев.

Наскоро Красен Кралев разкритикува работата на националния селекционер Георги Дерменджиев, който пък не му остана длъжен (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Диего Марадона си отишъл с две болки в сърцето

Футболната легенда Диего Марадона, когото загубихме днес, си е отишъл с болка в душата. Две неща са тежали на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама