Комичен гол даде импулс на Славия за бой над Берое, горчив дебют за Белия


Комичен гол даде импулс на Славия за бой над Берое, горчив дебют за Белия
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg /

1675 0

Славия тресна с 2:0 Берое на стадион „Александър Шаламанов“ в среща от 11-ия кръг на Първа лига. Така „белите“ вгорчиха официалния дебют на новия треньор на заралии Николай Киров – Белия.

В герои за домакините се превърнаха Емил Стоев, който реализира един от най-куриозните голове в родното първенство, както и Кемело Нгуена. Двубоят протичаше равностойно с известно предимство на „белите“, които в крайна сметка спечелиха срещата, след като поведоха с нелепия гол, влязъл във вратата на Иван Гошев.

През първото полувреме не се виждаше как някой ще отбележи гол, но се стигна до фаталната първа добавена минута. Тогава Кемело Нгуена изведе Емил Стоев на левия фланг. Последният финтира Спас Георгиев и направи нещо като центриране по земя в наказателното поле, вратарят Иван Гошев очакваше някой негов съотборник да отиграе топката, но никой не го стори и почти пълзящото кълбо влезе по елементарен начин в мрежата на сгрешилия фатално страж на гостите – 1:0.

След почивката двубоят продължи в добро темпо. Гостите обаче не успяваха да се докопат до изравняване. Така се стигна до 69-ата минута, когато Кемело Нгуена отне топката от Рука и след мощен пробив матира Гошев за 2:0 със страхотна тупалка, с което фиксира и крайния резултат.

С прибавените 3 точки Славия се изкачи на шестото място с 18 точки. Берое остана на 10-ата позиция с 11 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички