Кирил Ананиев разреши на футболните стадиони да се пълнят наполовина


Кирил Ананиев разреши на футболните стадиони да се пълнят наполовина
Снимка: Официален сайт на Левски

1520 0

Футболните стадиони вече ще могат да използват до половината от своя капацитет. Това се казва в заповед на здравния министър Кирил Ананиев, която разрешава провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет и настаняване на зрители най-малко през една седалка или при дистанция от 1,5 м.

Както е известно, до момента се допускаха фенове по стадионите, но само до 30 % от общия им капацитет. С новата заповед този процент ще се увеличи с 20 %, което ще позволи на повече фенове да присъстват на мачове. Заповедта влиза в сила от понеделник, 15 юни, което означава, че за мачовете от този уикенд остава правилото за до 30 % от запълването на общия капацитет на стадионите.

Ето какво гласи информацията на сайта на здравното министерство: Със същата заповед се разрешава провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет и настаняване на зрители най-малко през една седалка или при дистанция от 1,5 м. Същото условие, за 50 % заетост на местата, се отнася и за провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложения, както и за провеждането на културно-развлекателни мероприятия, в т.ч. театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и др.

Пълната заповед може да откриете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички