Кой е най-реалистичният вариант да завърши Първа лига?


Кой е най-реалистичният вариант да завърши Първа лига?
Снимка: БГНЕС

6536 0

Генералният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов коментира обсъдените възможни варианти за завършване на първенството с оглед на пандемията от коронавирус. Според него е почти невъзможно да бъдат изиграни всички оставащи двубои в Първа лига.

"Какво ще стане с първенството? Във всеки бизнес всеки гледа да спасява нещата. Футболният бизнес е много застрашен и всичко е изключително притеснително. Това е логично с оглед на ситуацията. Групата изработи три варианта. Всичко се променя буквално всеки ден. На този етап се предлагат за бързо обсъждане. Единственият вариант да се доиграе първенството в целия му формат, плейофите, полуфиналите, баражите за влизане и изпадане в Първа и Втора лига, да започне на 1 май и да завърши на 27 юни. Това е крайната дата, която УЕФА дава. Това е уникално оптимистичен вариант", заяви той пред "Дарик".

"Футболният съюз следва правила и се придържа към реалната ситуация – военно положение до 13 април. Искаме да покажем, че след 1 май забавим ли се, оттам нататък изиграване на мачовете в пълен формат няма. Другите два варианта, които са реалистични, то е един, само датите са различни. Изиграване на последните два кръга от редовния сезон и полуфиналите, и финала за Купата. Това може да стане през месец юни, предлагаме го за тогава. Пак до 27 юни. Въпросът е, дали в името на националния отбор, който засега има фиксирана дата за бараж – 4 юни, дали с мачове от 24 май да опитаме да подпомогнем с мачове националния отбор", допълни още той. 

Караиванов призна, че има и още един вариант, включващ завършване на първенството дори през август. "Знам, че има работни групи в УЕФА, които работят по тази тема. Едно завършване през юни, юли, август на първенствата е най-реално и едно преформатиране на евротурнирите. УЕФА ще прецени, дали можем да се възползваме от тези опции". Малко след срещата на БФС от щаба за борба с коронавируса у нас никак не се съгласиха на тези варианти и дори порицаха сега да се взимат такива решения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички