Как Венци Стефанов убедил дългогодишен шеф в БФС да остане още години?


Как Венци Стефанов убедил дългогодишен шеф в БФС да остане още години?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1950 0

Любопитно разкритие направи един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз (БФС) - Михаил Касабов. Той е дългогодишен служител по високите етажи в родната централа, като е изпълнявал временно длъжността президент на БФС.

Касабов призна, че е бил убеден да се кандидатира за президент на БФС от президента на Славия Венцеслав Стефанов. Именно "белите" издигнаха кандидатурата на Касабов, като той заяви, че Стефанов го е убедил, че може още малко да помогне на футбола.

"Доверието към БФС трябва да се върне с работа. Не смятам, че съм фаворит за президентския пост, защото това го решават делегатите. Венци Стефанов ме убеди, че мога още малко да помогна на българския футбол, въпреки че моите години вече понатежаха. Мисля, че има някои неща, които могат да бъдат променени и аз ще ги направя, ако ме изберат.

Още: Гавра? Том и Джери, Еделвайс-Цветанов и ЖенскиФК - равни по глас на ЦСКА, Левски и Лудогорец за президент на БФС (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Основното е постепенното преминаване на професионалния футбол към Професионалната лига, защото така е във всички държави. Аз още в началото на кампанията обявих, че в Изпълкома няма да поканя собственици и президенти на клубовете, тяхното място е в Лигата" - започна Касабов пред БНТ.

Михаил Касабов има големи очакванията за новия стадион на ЦСКА

Венцеслав Стефанов издигна Михаил Касабов

Освен това засегна темите със съдийството, за което сподели, че не е "толкова тежко, колкото се изкарва", както и за новите стадиони. Той призна, че очаква хубаво ново съоръжение от ЦСКА.

"Съдийството е една болна тема, но аз смятам, че то не е толкова тежко, колкото се изкарва. Разбира се, има какво да се промени, но това е работа на Съдийската комисия, а не на президента.

Още: Венцеслав Стефанов направи предложение за Конгреса на БФС и каза по няколко думи за Михаил Касабов и Гонзо

Хубаво е да имаме национален стадион, но ние вече разполагаме с два стадиона в Пловдив, като един от тях - "Христо Ботев" ще бъде използван от националния отбор за бъдещите мачове и квалификации. Като софиянец бих искал и в столицата да имаме такова съоръжение и го очаквам от ЦСКА" - каза още той. Друг от кандидатите за президент на БФС - Георги Иванов - Гонзо, пък каза нещо много странно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички