"Усещам уважението": Георги Иванов - Гонзо е уверен, но каза нещо много странно


"Усещам уважението": Георги Иванов - Гонзо е уверен, но каза нещо много странно
Снимка: Lap.bg

10611 0

Един от кандидатите за президент на БФС Георги Иванов - Гонзо даде любопитно интервю. Той е сред тримата фаворити за това да спечели на Конгреса на 15 март - заедно с Михаил Касабов и Димитър Бербатов.

Георги Иванов с парадоксално твърдение за БФС

Гонзо изненада с думи за БФС

Георги Иванов направи доста любопитно твърдение, което е леко парадоксално. От една страна той заяви, че е от две години в БФС и е навътре в нещата, но от друга и че знае как могат да се промени статуквото. Статукво, което бе влошено още повече по време на двугодишния му престой, а промяна не бе започнала.

Още: Кандидат за БФС разкри за среща в "Бояна": По същото време г-н Георги Иванов беше там

"Минал съм през всички нива във футбола, смятам, че следващата крачка е да бъда президент. Вече две години работя в БФС и знам как може да се променят нещата. В момента липсва доверие към институцията. Без помощта на държавата, общините и Министерството на младежта и спорта, няма как да помогнем на хората да изпитват удоволствие от факта, че се занимават с футбол.

Проблемите са свързани с инфраструктурата, липсата на финанси и незаинтересованост от общините. Това пречи на качеството на продукта. Затова зрителят е недоволен" - започна Иванов в интервюто си за БНТ.

Освен това той посочи защо българският футбол страда от недостиг на средства, като след това заяви и че усеща уважение от хората. Гонзо обясни, че вратите за него са отворени и че има много позитивизъм.

"Целият български футбол страда от недостиг на средства. Ако бъда избран за президент, ще подам ръка на държавата. Ако няма финансиране от държавата, не можем да помогнем на аматьорския футбол. Финансирането ни от ФИФА и УЕФА е около 20 млн. лева. Това отива само са организация на мачове на международно ниво. Целевите средства отиват по конкретни програми.

Още: Организаторът на протестите срещу БФС изрази притеснение, но и се изсмя на Гонзо

Усещам уважение от хората. Вратите за мен са отворени и хората са позитивни. Негативизмът пречи на футбола. Ние сме слаби, защото не сме обединени. В моята кампания казвам истината. Не лъжа хората и после да се чудя как да се оправдавам. Искаме да променим ситуацията, защото знам проблемите в българския футбол" - продължи той.

Гонзо назова какви хора трябва да са в Изпълкома на БФС

Георги Иванов - Гонзо обясни кои трябва да са в Изпълкома на БФС

За финал кандидатът за президент на Българския футболен съюз обясни от какви хора трябва да е съставен Изпълнителният комитет според него:

"Изпълкомът трябва да бъде с бизнесмени, които да дават съвети за развитие. Важно е да има хора, които милеят за футбола. В Изпълкома няма да има президенти на отбори. Ще покажа, че съм различен от Борислав Михайлов, като променя целия Изпълком. Президентът работи за клубовете, а не обратно" - каза още той. Съвсем наскоро пък Гонзо говори за злобата и завистта в живота му.

Още: Левски? ЦСКА? Кой уважи Георги Иванов - Гонзо?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички