Как отговори Стойчо Младенов на неудобните въпроси по оста "ЦСКА - ЦСКА 1948"?


Как отговори Стойчо Младенов на неудобните въпроси по оста "ЦСКА - ЦСКА 1948"?
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2851 0

Бившият футболист и старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов от ДНЕС, 17 август, вече е част от ръководството на ЦСКА 1948 и ще заема длъжността 'оперативен директор'. 65-годишният специалист обяви, че спира с треньорската професия, но ще му трябва време, за да се ориентира и адаптира към това, което ще върши в новото си амплоа.

По време на официалното представяне (ВИДЕО), Екзекутора на Ливърпул очаквано бе помолен да коментира някои стари свои гледни точки от периода, в който бе на стадион "Българска армия"!

Един от журналистическите въпроси бе свързан с негово изказване, в което бе определил ЦСКА 1948 за "ПРОЕКТ, който не заслужава внимание":

"Така разсъждавах и така мислех тогава. Имах възможност в тези повече от 3 месеца да се срещам доста често с хората, които работят в ЦСКА 1948, със спонсорите и да добия по-добра представа за този клуб", обясни Младенов и след това уточни, че парите не са причината да се озове в него: "Колко е богат спонсорът, аз не знам. Това е най-малката заплата, която съм получавал - като активен състезател и като треньор".

Следващото питане бе за отношенията му с Любослав Пенев, който е настоящият наставник на ЦСКА 1948 и когото замени на "Българска армия" през лятото на 2021 година, а отговорът бе следният: "Това е прецедент да бъдем в един клуб с него. Когато има силни характери, прехвърчат и искри. Има нещо, което да ни обедини и това е футболният клуб ЦСКА. Самото наименование 'оперативен директор' говори красноречиво - цялата спортно-техническа власт ще е на 100% в ръцете на Любослав Пенев".

Стойчо Младенов бе запитан и за изказването на Иван Велчев - Кюстендилеца, който вчера отсече, че "никога не е късно да станеш за резил":

"Всеки е в правото си да бъде недоволен и да изразява своето недоволство. Аз съм достатъчно зрял човек, за да преценя какво трябва да направя в един определен момент от моя живот. Пак казвам, какво по-естествено има от това да отида в клуб, в който работят мои съотборници, легенди на ЦСКА? Това е нещо напълно нормално... Къде да отида - в Лудогорец или Левски ли? След като ме принудиха да напусна ЦСКА от "Българска армия", къде да отида?", отвърна Младенов.

В края на своето изказване Стойчо заяви, че иска единен ЦСКА, а след това последва въпрос: "Кой е този единен ЦСКА, с който вкарахте головете на Ливърпул и с 31 титли - този или онзи, който е на "Армията"?", на което той отговори: "Други въпроси? Нека да не задълбочаваме, моля ви се! Други въпроси?".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички