Жоро Миланов: Не заслужаваме повече публика от това!


Жоро Миланов: Не заслужаваме повече публика от това!

1325 0

Халфът на националния отбор и ЦСКА (Москва) Георги Миланов посочи причините за слабото представяне на тима в квалификациите за Евро 2016. Според него това е липсата на класа и постоянство и отсъствието на футболисти, играещи на високо ниво в Европа.

"На приливи и отливи играем. Докато не се научим и няма футболисти на високо ниво в Европа, тогава и очакванията може да са по-големи. Сега това е реалността. Докато не се научим да играем с класа всеки мач, ще имаме и добри, и слаби мачове. Големите отбори с едно положение побеждават. Италия е пример. Всеки мач побеждава с лекота", заяви халфът след победата над Азербайджан, с която затворихме квалификациите снощи (2:0).

"За престиж е тази победа, хубаво е, че победихме днес, защото ние не сме отбор от световна класа и трябва да се радваме, независимо с кого играем", посочи младият футболист.

"В България срещу Малта имахме доста положения, но нямахме късмет. Завършихме 1:1, тогава всички ни отписаха. После направихме един добър мач срещу Италия, после пак очаквания, после пак слаб мач срещу Норвегия и всичко приключи", припомни Миланов.

Той сподели, че се надява с играта си националите да си върнат публиката и заяви, че те не са заслужавали повече присъствие от празните трибуни, с които ги посрещна "Васил Левски".

"Силно се надявам да върнем публиката. Колкото по-млади момчета идват, това е пътят. Има момчета, които са резерви в „А” група, какво да говорим… Аз знаех, че ще има малко публика. Ние не заслужаваме да имаме повече публика, това е самата истина. Когато почнем да играем като отбор… Видяхте, че срещу Италия и Норвегия беше пълен стадионът”, посочи той.

Миланов коментира и групата на България за квалификациите за Мондиал 2018. В нея попадат Холандия, Франция, Швеция, Беларус и Люксембург.

"Доста тежка група, аз не знам какво ще се случи до май месец, когато е следващият лагер-сбор. Не знам дали ще има по-ранен мач. Надявам се да се вземат правилните решения, да изградим един добър отбор и да покажем едно друго лице. Ние сме показали, че срещу по-силните отбори играем по-освободено”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички