Пред празни трибуни и в мач без значение България най-накрая спечели


Пред празни трибуни и в мач без значение България най-накрая спечели

1266 0

Българският национален отбор по футбол завръши злополучната си кампания за Евро 2016 с победа. Това стана тази вечер през празните трибуни на стадион "Васил Левски", след като "лъвовете" удариха с 2:0 Азербайджан в последния 10-и кръг.

Футболистите на Ивайло Петев вкараха по един гол в двете полувремена, като първо в 20' Мишо Александров вкара дебютния си гол за България, а в 56' с глава Димитър Рангелов фиксира крайното 2:0 за "лъвовете".

Това беше първа победа за България от 2 години и половина на родна почва, като последната дойде срещу Малта в предишните квалификации за Мондиал 2014.

Освен това "лъвовете" записаха първа победа в квалификационен цикъл за Европейски шампионат за пръв път от 8 години у дома. С тези 3 точки родните национали събраха 11 точки и завършват групата на 4-о място, далеч от лидерите Италия и Хърватия (които се класират директно) и Норвегия (която ще играе на бараж за класиране).

С това приключиха мачовете на тима до квалификациите за Мондиал 2018. Последният двубой се изигра пред по-малко от 1000 зрители на стадион "Васил Левски".

Двубоят почна с тотално надмощие на "лъвовете". Те играха в много добро темпо, което позволи на Миланов, Попов и Рангелов да пропуснат по едно добро положение в началото на мача.

Гол обаче падна и той беше дело на Михаил Александров, който в момента играе за втория отбор на Лудогорец. 

След точно 20 минути игра, Георги Миланов атакува добре по десния фланг и спечели корнер. При центрирането на близката греда Михаил Александров изпревари защитата на гостите и с глава засече подаването за 1:0, което е и първият му гол с националната фланелка. 

В края на първата част България позволи на гостите да разиграват и това доведе до опасе удар на Амиргюлиев, на когото бе позволено спокойно да навлезе в половината ни, но за радост на Божидар Митрев, топката не попадна в очертанията на вратата.

Втората част започна по-добре за гостите, които владееха в повечето време топката, но в 56-та минута след добра акция на Живко Миланов по дясното крило доведе до центриране в наказателното поле, където най-съобразителен бе Димитър Рангелов, който с глава заби топката в мрежата за 2:0.

В 72-рата минута гостите стигнаха до най-чистото си положение, но Митрев показа добър рефлекс и изби топката, коята щеше да влети в мрежата му след изстрел на Гурбанов.

В заключителните минути на срещата грубостите на терена взеха връх, като играчите в "синьо" на няколко пъти влизаха много остро в краката на играчите на Ивайло Петев. Съдията обаче запази приятелския характер на срещата и така и не раздаде нещо повече от жълти картони.

В края на мача Венци Христов можеше да направи 3:0, но вратарят на гостите спаси и запази резултата непроменен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички