Петев: Имаме мотивация да продължим, бъдещето ми е светло


Петев: Имаме мотивация да продължим, бъдещето ми е светло

1192 0

Националният селекционер на България не даде яснота за своето бъдеще, след последния мач на тима в провалените квалификации за Евро 2016. Специалистът сподели, че има мотивация да продължи да работи и бъдещето му е светло.

"Съжалявам, не мога да дам оценка. Много неща трябва да се променят, изключително много неща. Какво да кажа, нищо не мога да кажа... Не мога да отговоря на всеки един, който дава някакви мнения. Всеки си има право на мнение. Винаги съм имал мотивация, аз друга работа нямам, футболът е моят живот. Да бъдеш треньор на държавата, в която си роден, е чест. Поради тая причина поех отбора. Ние работим в добър синхрон с БФС, няма какво да кажа повече. Договорът ми е за три години, моето бъдеще е много светло”, коментира Петев пред БНТ след победата над Азербайджан с 2:0.

"Поздравления за футболистите, които играха днес. Поздравления за всички хора, които бяха на трибуните да ни подкрепят, колкото и малко да бяха. Изиграхме нелош мач, изцяло контролирахме играта през всичките 90 минути. През първото полувреме играхме по-добре – вкарахме гол и пропиляхме някои добри възможности. Имахме положения да водим повече от 1:0", анализира мача той.

Запитан дали изпитва облекчение, или успокоение, той заяви, че нито едното, нито другото е чувството, което изпитва.

"Когато поех националния отбор, исках поне да стигнем до бараж. Загубихме от Норвегия, което беше мачът рубикон, и така не успяхме да стигнем до нашата цел. Това не е добре за футбола ни като цяло, доста време нямаме участие на световно или европейско. Не съумяхме да победим в мача, който можеше да ни увеличи шанса за бараж", посочи Петев.

"Отборът има по-голям потенциал, но трябва футболистите да играят редовно в клубовете си. Дават максимума си, но когато не играеш редовно, губиш много от своите качества. Имаме мотивация да продължим ,това е заложено в моя характер", отсече младият треньор.

Ивайло Петев застана твърдо зад избора си на футболисти за мачовете под негово ръководство. "Това е моят избор, така съм сметнал. Всички момчета на резервната скамейка имат място в националния отбор, затова са повикани. Това е моето решение и аз стоя зад него", категоричен бе той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички