Йордан Лечков с много остри коментари по адрес на Бербатов, Ивелин Попов, Лотар Матеус и Стоичков


Йордан Лечков с много остри коментари по адрес на Бербатов, Ивелин Попов, Лотар Матеус и Стоичков
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP

15841 0

Легендарният български футболист Йордан Лечков даде много любопитно интервю пред "7/8 ТВ", в което засегна цял куп актуални, че и не чак толкова актуални теми от българския футбол.

В началото той заговори за отказването на Димитър Бербатов и Ивелин Попов от националния отбор на България, мина през кандидатурата на бившия футболист на Манчестър Юнайтед за шеф на БФС, после спомена и Борислав Михайлов, върна се назад във времето на покойния Иван Славков - Батето и завърши с въпроси към бившите треньори на "лъвовете" Лотар Матеус и Христо Стоичков:

"Не съм гонил никого от националния отбор, всеки път говорим по тази тема. Защо се отказаха Бербатов и Ивелин Попов? И кога се отказаха? За първи път ще си позволя да се изкажа по този начин - отказаха се от националния отбор, когато направиха съответния брой голове и мачове. Нали така? Нека си го кажем. И стига за Бербатов - той ми е любимият футболист. Нека се подготви, нека си направи добър екип, а не с тези стари муцуни, и нека го изберат. Знам, че говори пред клубовете, че съдийските такси вече няма да се плащат от тях. Това не е сериозно! Ще взема и аз да се кандидатирам и ще обещая, че клубовете няма да плащат за полицейската охрана и пожарната по време на мачовете. Не е сериозно, казвам ви", коментира Лечков.

"За мен Боби Михайлов е най-добрият кандидат и единственият подготвен за този пост. Лесно ли се сваля Батето, а? В последните няколко месеца БФС се сдоби с пет-шест нови спонсора. БФС е единствената спортна федерация, която се самоиздържа. Това е факт. С какво аз персонално съм виновен за проблемите в българския футбол? Брокерите навремето бяха с нас в успехите, но успехите дойдоха на терена - от нас, футболистите. Клубовете са тези, които изграждат футболистите. Още преди пет години предложих да има правило да се използват играчи до 21 години в стартовия състав в първенството. И какво стана, помните ли?, запита риторично той.

"Матеус защо си отвори устата, когато вече беше далеч? Защо не е алармирал веднага? Ицо Стоичков ми е голям приятел, но защо не ми е казал още същия ден за такъв натиск, за какъвто казваш? Казва се веднага, в очите. А не след десет години. Защо го няма Сливен ли? Навремето ме натиснаха данъчните - бях първият, когото натиснаха. От 1993 година влагам парите си тук, не ходя с охрана. Затова искам от държавата нов закон за спорта и промяна относно разходите в спорта - който е в материята, разбира за какво говоря. Вижте какъв стадион направиха в Северна Македония. Направи го държавата им. Не чакайте нов стадион от Михайлов или Лечков, трябва държавата, общината. През 2010 година обещаха да дадат по милион и половина на всички 16 отбора в "А" група. На въпрос след месец дали ще дадат тези пари, отговорът беше защо да дават, като половината Изпълком бил за затвора. Помните го и това", бяха думите, с които Лечков завърши гостуването си в телевизията.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Олександър Усик - от селското училище до световната боксова слава

Украинският боксьор Олександър Усик за първи път стигна до шанс за световната титла в тежка категория след...

Реклама

Най-четени новини


виж всички