От 2:4 до 4:2* - четирите "чекпойнта", които нагледно проследиха възходящия път на Левски


От 2:4 до 4:2* - четирите "чекпойнта", които нагледно проследиха възходящия път на Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9315 0

Датата бе 3 октомври 2021 година, а Станимир Стоилов тъкмо щеше да се изправи за първи път срещу Лудогорец, откакто се бе завърнал на стадион "Георги Аспарухов". В часовете преди този мач "синият" наставникът бе заявил, че сега е времето Левски да "свери часовника си" и да види колко далеч е игрово от хегемона в родния футбол.

"Проверката" бе проведена пред около 5 000 зрители на "Герена", които видяха много желание у своите любимци, но и много хаос в действията им, груби организационни грешки, пилеене на емоции и лоша физическа подготовка. Крайният резултат бе 4:2 в полза на "орлите", а статистиката показваше следното:

- Лудогорец бе владял повече топката (52:48);

- Лудогорец имаше повече голови положения (11:8);

- Лудогорец имаше повече точни удари (7:5).

Малко повече от 6 месеца по-късно (13 март), Левски отново се изправи срещу Лудогорец, този път в Разград, с няколко нови имена в състава си и след половин година усърдна работа под ръководството на Стоилов. На "Хювефарма Арена" "сините" вече изглеждаха доста по-организирани и до 62-ата минута на срещата даже водеха в резултата. Все пак, гол на Сантана и един на Сотириу в края донесоха трите точки на "зелените".

- Лудогорец отново бе владял повече топката (53:47);

- Лудогорец отново бе създал повече ситуации (11:9);

- Лудогорец отново бе отправил повече точни удари (5:4).

Но, заявката, че Левски вече е способен да създава проблеми на Лудогорец, бе направена, а жребият за Купата на България (1/2-финали) насрочи нови два мача между "сини" и "зелени"...

На 13 април 26-кратните шампиони сториха това, което не бяха правили от 2013 година - победиха Лудогорец в Разград и то с добра игра. "Първото полувреме" на полуфинала за Купата завърши 3:2 за Левски, а статистиката от този трети "чекпойнт" вече изглеждаше различно:

- Притежанието на топката бе поравно (50:50);

- Левски бе създал два пъти повече голови положения (12:6);

- Левски бе отправил над два пъти повече точни удари (7:3).

Дойде време и за мача-реванш (22 април), който футболистите на Станимир Стоилов спечелиха с 1:0 пред 20 000 души на "Георги Аспарухов" и с общ резултат 4:2* се класираха за ФИНАЛ срещу ЦСКА, който ще се проведе на 11 май на стадион "Васил Левски".

- Притежанието отново бе равно (50:50);

- Лудогорец създаде повече ситуации, което бе логично с оглед на турнирния характер на мача (13:7);

- Точните удари бяха равен брой (5:5).

След края на този сблъсък Станимир Стоилов каза, че е изненадан от бързото израстване на своя тим, което именно горните числа доказват нагледно. Самата статистика от тези четири "чекпойнта" за Левски е красноречива - "сините" премериха сили с Лудогорец веднъж, видяха разликата, работиха, скъсиха разликата, работиха, изравниха нивото, работиха още и накрая постигнаха заслужен успех.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Колко пъти и кога са играли Левски срещу ЦСКА във финал за Купата на България? (ПЪЛНА РАЗБИВКА)

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички