Янчев: Вкараха напрежение преди мача с ЦСКА, трябва да благодарим на БФС


Янчев: Вкараха напрежение преди мача с ЦСКА, трябва да благодарим на БФС
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2329 0

Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Тодор Янчев, даде пресконференция преди дългоочакваното “червено” дерби с ЦСКА в неделя. Срещата е част от 23-тия кръг на Първа лига, а през седмицата предстоящият мач бе разглеждан под лупа заради куп въпросителни около неговото изиграване.

Бившият капитан и помощник-треньор на ЦСКА Янчев обясни, че за него няма нищо по-специално във въпросната среща и през изминалите дни медиите са вкарали допълнително напрежение. Специалистът използва момента и да благодари на БФС за домакинството в Бистрица, което от "Армията" искаха да бъде преместено на Националния стадион “Васил Левски”.

Акцентите от изказванията на Янчев

"Пореден кръг от първенството. При нас всичко е нормално. Нищо по-специално, от това, което подхождаме към всеки съперник, с който играем. Лично за мен няма напрежение. Ние се подготвяме както за всеки съперник. Тази седмица медиите обръщат внимание на този мач и се вкарва изкуствено напрежение. Надявам се страстите да не се нажежават. Това е спорт. Спортът винаги е бил най-хубавото нещо от живота. Не вярвам да има ексцесии.

Трябва да благодарим на БФС за това решение, защото ни дава право да си домакинстваме на място, на което приемаме и другите отбори. Не виждам причина да се мести. Фокусът се хвърля към ексцесии, които дали ще се случат не знам. Не виждам причина да не играем там, както сме го правили и цяла есен", категоричен е Янчев.

"Познавам голяма част от футболистите на съперника. Познавам и на нашите играчи качествата. Това ми носи повече информация, с която разполагам, защото съм бил и на двете места. Това ми дава възможност да подготвя нашите играчи в детайли. Това е един плюс за мен като цяло.

Не бих казал, че Назон е най-силното звено. Да, в последните мачове реализира голове, но ние имаме наш подход, който ще си го изпълним към дадения играч. Козът на скъперника е по-различен в този мач. Всички го знаем, но няма да го кажа. Всеки съперник има слабости. Ние анализираме тези слабости. Те също вероятно го правят.

Няма отбор в света, който няма слабост. Всеки треньор се опитва да се възползва от слабостите в дадения мач. Това надхитряне, надлъгване между треньори. Трябва да подготвим играчите да се възползват от слабостите на съперника, за да победим.“, обясни наставникът на ЦСКА 1948. 

Вижте каква е позицията на МВР за дербито ЦСКА 1948 - ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички