Изчезнаха документи, уличаващи БФС в неправомерно похарчени държавни средства


Изчезнаха документи, уличаващи БФС в неправомерно похарчени държавни средства
Снимка: БГНЕС

1305 0

Важни документи по скандала с държавните средства, изразходвани от БФС за организирането на Европейското първенство за юноши през 2015 година, са изчезнали, съобщава bTV. До изчезването на документите са довели незаконосъобразни действия на служители на Министерството на младежта и спорта, информират оттам.

"Има сериозни съмнение за незаконосъобразни действия от страна на служители на ММС, допуснали изчезването на проекта, който е неразделна част от договора, сключен между ММС и БФС, за предоставяне на целеви финансови средства в размер на 818 000 лева за организация и провеждане на Европейско първенство за юноши до 17 години през 2015 година", пишат от министерството.

От съобщението става ясно, че заради изчезналите документи към момента ММС не може да възобнови проверката. По казуса предстои да бъдат сезирани компетентните органи.

Припомняме, че разследвания на bTV през 2019 г. доведоха до това от министерството да изискат от БФС да възстанови неправомерно похарчени над 140 000 лв. В началото на май 2020-а от футболната централа отрекоха твърденията и не приеха претенциите за възстановяване на сумата. Подробности за казуса четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички