Ивайло Петев се оправдава със съдиите, а босът на Университатя Крайова му търси заместник по време на мач


Ивайло Петев се оправдава със съдиите, а босът на Университатя Крайова му търси заместник по време на мач
Снимка: Lap.bg

13755 0

Ивайло Петев не се радва на най-добрия си период, откакто е наставник. В момента той води румънския Университатя Крайова, като в последния кръг стигна до късна победа срещу Волунтари с 2:1. След двубоя бившият национален селекционер се изказа доста гневно срещу румънските съдии.

"Съдията с неговите отсъждания направи емоциите на мача. Ще го кажа отново - при нас проблемът е чисто психологически. Знам, че футболистите могат много повече и ще го докажат в следващите мачове. В момента не е лесно, защото загубихме много точки. За пореден път ще си позволя да говоря за арбитрите. Взеха ни 8-10 точки и това е факт, не знам защо се отнасят така с нашия отбор всеки мач. Не искам да влизам в подробности, да изброявам 5-6 ситуации само от мача с Волунтари.

Когато дойдох в Румъния казах, че в тази страна има много добри съдии. И е така. Но тези, които не са готови за мачове на високо ниво, трябва да отидат в трета или в четвърта лига", заяви Петев след двубоя.

Още: Медии и бивши играчи недоволстват от Ивайло Петев, времето му в Крайова изтича

Още преди да е свършил мачът - търси се заместник на Ивайло Петев

Ивайло Петев няма да се задържи дълго май в Румъния

Оказва се обаче, че пред него може да има далеч по-голям проблем - липсата на доверие от шефовете на тима му. А информацията бе споделена от генералния директор на Волунтари - Богдан Бълънеску. Според него по време на въпросния мач босът на Крайова се обаждал, за да намери заместник на Ивайло Петев.

"Това е несправедлив резултат. Вторият гол дойде в 85-ата минута от статично положение. Всъщност и двата гола бяха от статични. Започнахме плахо мача, мисля, че не преминахме центъра на терена до първия гол на Крайова, след който отборът придоби самочувствие, владеехме топката, при 1:1 имахме страхотна възможност

Има само едно нещо, което ме притеснява, един аспект, че г-н Ротару (б.р. Михай Ротару президент на Крайова) по някакъв начин се подиграва с Николае Дика. Освен всички съдийски грешки, аз говоря за анализа на футболната игра, ттй като аз имам информация, че в 83-ата минутатърсеше треньор нов треньор", каза Богдан Бълънеску пред "Fanatik".

Още: Екипът на Ивайло Петев с най-високо възнаграждение в румънския футбол

Ивайло Петев подписа с отбора през ноември 2023 г.За около четирите месеца начело той има 13 мача със средно 1,69 точки на мач. Българският треньор има договор с клуба на Михай Ротару до лятото на 2026 година.

Още: Ивайло Петев атакува върха в Румъния, обявил е какви играчи иска пред президента на Университатя

Ивайло Петев не подмина лошото съдийство дори след семейна трагедия

В Румъния обявиха трагична новина: Ивайло Петев е загубил баща си

21 години и Ивайло Петев бяха нужни на Университатя за подвиг в Румъния

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички