Ивайло Петев дебютира с реми начело на България


Ивайло Петев дебютира с реми начело на България
Снимка: rfr.ro

1385 0

Българският национален отбор по футбол започна 2015 година с нулево реми срещу Румъния в мач, проведен в Анталия преди евроквалификациите през март тази година.

Датата 7-и февруари не беше заложена от ФИФА за проверки на националните отбори, но все пак двете федерации се договориха и, въпреки използването на странна група от футболисти, двубоят се проведе и даде отговор на някои от въпросителните на треньорите.

Това беше и неофициален дебют на Ивайло Петев като треньор на България, след като на поста той замени Любослав Пенев.

Българският селекционер беше принуден да разчита на крайно експериментална група от състезатели, след като голяма част от неговите избраници не бяха пуснати за проверката от своите клубове.

Исмаил Иса оглави атаката на "лъвовете" за пръв път в кариерата си, докато Станислав Манолев, Михаил Александров и Кристиян Малинов действаха в близост до тарана на Шериф.

Светослав Дяков и Владимир Гаджев оформиха двойка вътрешни халфове в схемата на Ивайло Петев, а Венцислав Василев, Александър Александров, Борислав Стойчев и Петър Занев бяха подредени пред вратаря Божидар Митрев в отбрана.

Още в 8' българският тим създаде първа ситуация пред румънската врата, но родните национали не успяха да се възползват от възможността. Михаил Александров реши да изпробва мерника си от дистанция, но вратарят Лунг успешно отрази в корнер.

В 21' българският тим отново се оказа по-опасен в атака, но румънската врата отново оцеля. Владимир Гаджев центрира в наказателното поле от корнер, където топката се озова в краката на Станислав Манолев. Футболистът на Динамо Москва стреля в очертанията, но Лунг се намеси отлично и отрази в нов ъглов удар.

Четири минути преди почивката Румъния също стигна до първата си реална възможност за отбелязване на попадение. Клаудио Кешеру стреля по добър начин от пряк свободен удар, но Божидар Митрев демонстрира класа и съумя да отрази в корнер.

На почивката на срещата Ивайло Петев извърши три промени в състава на България. Божидар Митрев, Петър Занев и Владимир Гаджев напуснаха игра, а техните места на терена бяха заети от Благой Макенджиев, Михаил Венков и Лъчезар Балтанов.

В 62' българският тим претендираше за дузпа в своя полза, но реферът прецени, че срещу Исмаил Иса не е извършено нарушение. В 66' влезлият като резерва Стефан Велев изпробва мерника си, но изпращайки топката в аут.

В 72' се стигна и до най-големия пропуск в срещата, станал факт пред вратата на Румъния. Една от смените на Ивайло Петев Радослав Василев се озова очи в очи с вратаря на съперника, но изстрелът на нападателя на Славия премина покрай страничната греда.

Четири минути преди почивката и резервният вратар на България Благой Макенджиев трябваше да се намесва. Бусеску намери очертанията на българската врата, но Макенджиев се намеси и отрази успешно.

В добавеното време румънците можеха да стигнат до успеха, но Макенджиев плонжира и улови изстрел с глава на футболист на съперника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички