Историческо! Черно море разби Славия и ще зимува за първи път на върха (ВИДЕО+СНИМКИ)


Историческо! Черно море разби Славия и ще зимува за първи път на върха (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Ivailo Borisov / LAP.bg

1659 0

Черно море разби само с 3:0 гостуващия Славия в среща от 20-ия кръг на Първа лига. Благодарение на този успех „моряците“ записаха историческо постижение. За първи път в своята 110-годишна история отборът от Варна ще зимува на върха в българското първенство.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев изгледа двубоя от трибуните на стадион „Тича“ заради наказание. Неговите възпитаниците обаче зарадваха и него, и феновете на съоръжението.

Преди първия съдийски сигнал на Георги Кабаков привържениците на домакините хвърлиха към терена стотици плюшени играчки. Те бяха събрани , като ще  бъдат дарени на нуждаещите се деца в региона.

Категоричният успех за „моряците“ дойде след 2 попадения на Алекс Фернандеш и едно на Васил Панайотов, като именно бразилецът се превърна в асистент на гола му.

Така Черно море събра актив от общо 45 точки и ще посрещне новата 2024 година като лидер в Първа лига. Варненци записаха 13 победи, 6 равенства и само едно поражение от Левски на „Герена“.  Головата им разлика е 35:16. Славия остава на 10-ата позиция с 21 точки. В първия мач на „Овча Купел“ варненци разбиха „белите“ с 5:1 и записаха дубъл срещу столичани.

Очаквано домакините имаха инициативата още след първия съдийски сигнал. Те имаха превъзходство през почти целия мач, а Славия имаше своите моменти основно преди почивката, но не успя да се възползва от тях.

До 19-ата минута Алекс Фернандес и Пабло Гарсия не успяха да открият резултата. В 25-ата минута обаче логичното се случи. Васил Панайотов намери непокрития Алекс Фернандес, който матира Светослав Вуцов – 1:0.

Малко след това столичани пропуснаха да изравнят. До почивката не паднаха нови попадения.

След антракта Черно море нанесе втория си съкрушителен удар. В 57-ата минута Пабло Гарсия асистира на Алекс Фернандес, който заби втория си гол в мача.

Крайното 3:0 фиксира Васил Панайотов в 69-ата минута.Първо Вуцов отрази негов удар, но след това Алекс Фернандес центрира, а българският халф прати топката в опразнената врата.

До края и двата отбора пропуснаха да се разпишат, а Черно море заслужено спечели убедително и ще зимува като лидер в таблицата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички