Индиана Василев: Аз съм толкова българин, колкото американец, Сливен е моят персонален рай


Индиана Василев: Аз съм толкова българин, колкото американец, Сливен е моят персонален рай
Снимка: Guliver/GettyImages

3042 0

От този сезон 22-годишният Индиана Василев е част от Мейджър лийг сокър  и отбора на Сейнт Луис Сити, където играе редовно. Преди това Василев бе част от отбора на Астън Вила. Индиана Василев участва в едночасов подкаст в най-сериозната медия в града "Сейнт Луис Диспач", в който говори и за България.

Топли чувства към България

"Аз съм толкова българин, колкото американец”, признава Василев. Той е роден в Савана, Джорджия, на 16 февруари 2001 г. "България е много красива страна. Планини, море. Има много неща да се видят. София, Бургас, страхотни градове. Но за мен Сливен, родното място на родителите ми, е моят персонален рай. Нищо, че не е туристическа дестинация. Няма много какво да се види. Там се чувствам най-добре. До него има едно малко селце - Самуилово, където живее леля и е невероятно. Но за мен най-прелестното място на света е Жеравна. Такава красота не се вижда всеки ден. Малко градче в планината, има си и река, езеро. Всички там се познават. Когато вървиш по онези улици, се чувстваш невероятно”, обясни Индиана в подкаста, предава "24 часа".

Любопитната история около името му

Като се прибере, Индиана обичал да играе шах с дядо си. Точно това било доста разпространено в съблекалнята на новия му отбор. “Но не съм толкова добър. Има по-добри”, признава той.

"Той споделя, че е кръстен на Индиана Джоунс и е голям фен на поредицата. "Чакам с нетърпение петата част да излезе. Надявам се, че няма да е и последната. Ето - Ший Лебьоф, който изигра сина на Инди в четвъртия филм, може да продължи на мястото на Харисън Форд. С него не бива да спира тази уникална поредица”, категоричен е той. През 2020 година се появи информация, че Индиана Василев е отказал да играе за България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички