Играчите го отнасят жестоко заради Стойчо Стоилов


Играчите го отнасят жестоко заради Стойчо Стоилов
Снимка: БГНЕС

964 0

Играчите на Литекс могат да пострадат сериозно след скандалния мач с "Левски" на "Герена", при който те бяха изведени от терена от ръководството. Футболистите на ловчанлии могат да бъдат лишени от състезателни права за година, ако Литекс бъде изхвърлен от "А" група, но нито един шеф не поеме вината, съобщава "Стандарт".

Както е известно, инициативата за извеждането на играчите пое главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов. Той обаче не е вписан никъде на отговорен пост в клуба. Ако Стоилов не е никой в Литекс, това може да се тълкува, че те самоволно са напуснали терена, което може да доведе до главоболията за тях.

В БФС вече е започнало проучване на документите на "оранжевите" по лицензирането, където Стоилов никъде не фигурира на отговорен пост.

Люпко Петрович, който води мача в ролята на консултант, защото като треньор е записан Стамен Белчев, обяви, че е искал срещата да се доиграе. Президентът Трифон Попов пък се измъкна, че решението в на друг. Така на дулото на топа са футболистите, ако ловчанлии не назначат спешно Стоилов.

Самият той се е легитимирал с думи на охраната, за да го пусне до игрището. Стоилов е заявил, че е изпълнителен директор, но в БФС не е вписан като такъв. Името му отсъства и в протокола на официалните лица, който се изготвя преди срещата.

Стоилов трябва да се яви пред комисията днес, за да защити действията си.

"Все пак не е хубаво играчите да пострадат, защото се видя, че решението не бе тяхно", заявяват от БФС пред изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички